Νέος δίσκος από τους Apocalyptica

apocalyptica
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ένα άλμπουμ που, σύμφωνα με τους ίδιους, το κυκλοφόρησαν για να δείξουν την αγάπη τους στους Metallica.

Τους γνωρίσαμε ως τη μπάντα με τα 4 τσέλα που διασκεύασε Metallica στο πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos, το 1996. Ένα άλμπουμ που, σύμφωνα με τους ίδιους, το κυκλοφόρησαν για να δείξουν την αγάπη τους στους Metallica και να δώσουν μια διαφορετική ηχητική προσέγγιση σε ήδη κλασικά και αποδεκτά από όλους τραγούδια. Ούτε οι ίδιοι είχαν φανταστεί τις πάνω από 1 εκατομμύριο πωλήσεις, την παγκόσμια αναγνώριση και την φιλία που κέρδισαν από τους ίδιους τους Metallica.

Σχεδόν 30 χρόνια μετά, περίπου 5 εκατομμύρια πωλήσεις και 9 συνολικά studio albums, οι Φινλανδοί επιστρέφουν με τη νέα τους δουλειά, με τίτλο Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2, στις 7 Ιουνίου. Παράλληλα, θα βρίσκονται σε μεγαλη ευρωπαϊκή περιοδεία για την υποστήριξη του δίσκου. 

Αν και καθιερώθηκαν ως μπάντα διασκευών χωρίς τραγουδιστές, κατάφεραν να δημιουργήσουν, πρωτότυπο υλικό αλλά και αρκετά γνωστά τραγούδια. Συνεργάστηκαν με μια μεγάλη γκάμα τραγουδιστών, από τον Max Cavalera και τον Corey Taylor μέχρι την Cristina Scabbia, την Elize Ryd, τον Till Lindemann, τον Ville Vallo και άλλους. 

Παράλληλα με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του άλμπουμ, η μπάντα ανακοίνωσε την αποχώρηση του επί 20 χρόνια drummer τους, Miko Siren.

Το πρώτο βίντεο για τη νέα τους δουλειά είναι η διασκευή στο The Four Horsemen, με τη συμμετοχή του Robert Trujillo, μπασίστα των Metallica και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]