Ειδική επανέκδοση για το Machine Head των Deep Purple

deep-purple
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς δίσκους του Hard Rock που η επιδραστικότητα του είναι ενεργή ακόμα και σήμερα.

Στην παγκόσμια βάση δεδομένων Discogs, καταγράφονται πάνω από 500! διαφορετικές εκδόσεις. 52 χρόνια μετά όμως, το Machine Head των Deep Purple συνεχίζει και μας προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις. Έτσι λοιπόν, η Warner Records σε συνεργασία με την Rhino Entertainment, προχωρούν σε μία ακόμα επανέκδοσή του, στις 29 Μαρτίου με τίτλο Machine Head: Super Deluxe Edition η οποία θα αποτελείται από 3 CD/LP και Blu Ray. 

Η έκδοση θα περιέχει νέα ηχητική επεξεργασία Stereo και Dolby Atmos σε επιμέλεια του Dweezil Zappa (γιου του Frank Zappa) καθώς και 2 ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος, μία από το Paris Theatre του Λονδίνου (στην περιοδεία του Machine Head το 1972) και μία εμφάνιση στο Montreux Casino της Ελβετίας το 1971. Όταν το συγκεκριμένο έπιασε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς, η μπάντα πήγε στο κοντινό Grand Hotel και ηχογράφησε το Machine Head. Η καταστροφή του ξενοδοχείου, τους έδωσε την ιδέα να φτιάξουν ένα "σχετικά" άγνωστο τραγούδι, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]