Ακούσαμε το Hey Living People των Dominum

dominum
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29/12/2023

Εδώ έχουμε να κάνουμε με το ντεμπούτο ενός νέου σχήματος, που μας έρχεται από τη Γερμανία. Οι Dominum ιδρύθηκαν το 2022 και μετά την κυκλοφορία 2 singles μέσα στο 2023, κυκλοφορούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με 13 τραγούδια (3 εκ των οποίων είναι διασκευές σε Dead Or Alive, Midnight Oil και Billie Eilish!). Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως Zombie Metal;!;! ενώ υπόσχονται σε όποιον τους δει ζωντανά, ότι θα απολαύσει μια μοναδική και συνάμα επική εμπειρία που ενώνει τον κόσμο των ζωντανών και των απέθαντων.

Αλλά επειδή στο τέλος η μουσική είναι αυτή που μένει και όχι τόσο η εικόνα (όσο καλά πλασμένη και να είναι), το πείραμα των Dominum είναι μάλλον ένα ακόμα επεισόδιο στο λεγόμενο Shock Rock, το οποίο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει καταφέρει να μας κρατάει συντροφιά και να μας δίνει μοναδικές οπτικοακουστικές απολαύσεις για πάνω από 50 χρόνια τώρα.

Και αν ο Arthur Brown ή ο Alice Cooper υπήρξαν πρωτοπόροι και ακόμα και σήμερα αξεπέραστοι, ζούμε στην εποχή που ακόμα και καλλιτέχνες όπως ο Mairylyn Manson έχει αφήσει το αποτύπωμά του και θεωρείται κλασικός ή οι Lordi που ακόμα έχουν κοινό που τους ακολουθεί φανατικά (Εξαιρούμε από αυτή την κουβέντα σκοπίμως τους Ghost, οι οποίοι έχουν αναπτύξει μια διαφορετική καλλιτεχνική διάσταση). 

Και στους Lordi είναι και η άμεση αναφορά των Dominum. Σύγχρονο Heavy Metal με πολλές Hard Rock επιρροές και Thriller θεματολογία είναι με λίγες λέξεις, αυτό που θα εισπράξετε αν πατήσετε το play στο Hey Living People. Και φαίνεται να θέλουν να στηρίξουν τόσο πολύ το concept τους, που από το ντεμπούτο τους και μόνο, εύκολα θα μαντέψουμε ότι όλη η δισκογραφία τους θα κινηθεί με ελάχιστες αποκλίσεις, από αυτό που ακούμε ήδη. Ξεχωριστή πινελιά, οι διασκευές που έκαναν στα pop τραγούδια, σαν να ξέρουν και οι ίδιοι τις ιδιαίτερες στιγμές χαράς που προσφέρουν στα metal parties. 

Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, το σχήμα κυκλοφόρησε και ένα ακόμα ψηφιακό single, τη διασκευή στο Rock You Like A Hurricane των Scorpions που μπορείτε να το δείτε και εδώ.

Tracklist

Immortalis Dominum

Danger Danger

Hey Living People

Cannibal Corpses

Patient Zero

We All Taste The Same

Frankenstein

You Spin Me Round (Like A Record)

Better Shoot Yourself

Half Alive

The Chosen Ones

Bad Guy

Beds Are Burning

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]