Οι δύο φετινές κυκλοφορίες του Arjen Lucassen

arjen
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Με δύο νέες κυκλοφορίες θα μας απασχολήσει το 2024 ο αγαπημένος Ολλανδός συνθέτης Arjen Lucassen.

Η πρώτη είναι η ζωντανή ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση των 5 συναυλιών που έδωσε τον Σεπτέμβρη του 2023 με τίτλο 01011001: Live Beneath The Waves, στο Tilburg της Ολλανδίας, σε ένα κοινό που προερχόταν σε πάνω από 60! χώρες. Αυτό ήταν και το τρίτο ραντεβού του Lucassen και του project του Ayreon με τους οπαδούς του, ύστερα απο το Ayreon Universe (2017) και Electric Castle Live And Other Tales (2019). Οι συναυλίες θα κυκλοφορήσουν με τη μορφή βινυλίου, CD, DVD και Blu-Ray καθώς και σε διάφορα combo πακέτα. 

Δείτε εδώ το πρώτο δείγμα από το Live Beneath The Waves για να καταλάβετε τι θα πει μεγάλη αλλά τέλεια εκτελεσμένη παραγωγή.

Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει και το άλμπουμ The Long Lost Songs, μια συνεργασία του Lucassen με τον παλίο του φίλο, τραγουδιστή Robert Soeterboek, ένα  project που είχε φτιαχτεί τη δεκαετία του 90 αλλά δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να κυκλοφορήσει εκείνη την εποχή. Τα τραγούδια που έμειναν στο ράφι, ξαναδουλεύτηκαν, ηχογραφήθηκαν και θα κυκλοφορήσουν φέτος, ενώ σχεδιάζονται και κάποιες ζωντανές εμφανίσεις. 

Δείτε το πρώτο δείγμα από το Plan Nine εδώ.

Ο 64χρονος Lucassen μετράει ήδη παραπάνω από 40 χρόνια καριέρας, έχει δημιουργήσει πάνω από 20 δίσκους και έχει συμμετάσχει σε αρκετούς άλλους. Από τη δεκαετία του 80 και τη θητεία του στα σχήματα Bodine και Vengeance, μέχρι την ίδρυση και την επιτυχία των Ayreon, παραμένει ένας ιδιόμορφος καλλιτέχνης που συνεχίζει να εξερευνά όλους τους δρόμους της μουσικής, δηλώνει (και είναι) τελειομανής σε αυτά που δημιουργεί, μισεί τις ζωντανές εμφανίσεις και προτιμά να περνά τον περισσότερο καιρό του μέσα στο home studio του.

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]