«Το εικαστικό δάκρυ της μαστίχας»: το ευλογημένο φυτό της Χίου σε μια έκθεση

to-dakru-tis-mastixas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» (Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα) παρουσιάζει την ατομική έκθεση της ζωγράφου Αγγελικής Κώσταλου «Το δάκρυ της Μαστίχας» που παρουσιάζεται από 3 έως 10 Απριλίου 2024 σε επιμέλεια του Ιστορικού και Κριτικού Τέχνης Λεόντιου Πετμεζά.

Ο Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς στο κείμενο του «Το εικαστικό δάκρυ της μαστίχας  στην τέχνη της Αγγελικής Κώσταλου» σημειώνει:

«Οι μορφολογικές διεργασίες της μαστίχας στην τέχνη της Αγγελικής Κώσταλου συγκροτούν τοπία απεικόνισης και μελέτης με εμφανή στοιχεία απόδοσης απόευλογ την ιστορία του εξαιρετικού, ευλογημένου, ωφέλιμου και καρποφόρου φυτού.  

Παρακολουθούμε, μαθαίνουμε και βλέπουμε μέσα από την εικαστική γλώσσα που χρησιμοποιεί για μια παραγωγή που είναι συνδεδεμένημε την πραγματικότητα της ελληνικής φύσης».      

Η εικαστικός
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάστηκε για ένα έτος σε εργαστήριο αγιογραφίας ενώ από το 2006 έως το 2012 σπούδασε ζωγραφική, στο εργαστήρι της Κωνσταντίας Αδαμοπούλου. Παράλληλα με την ζωγραφική παρακολούθησε για τρία χρόνια μαθήματα γραμμικού σχεδίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ιστορία της Τέχνης, ενώ το 2022 παρακολούθησε για 6 μήνες σεμινάριο στο Ε.Κ.Π.Α στην Ιστορία της Τέχνης και τα Εικαστικά. Συμμετέχει στο βιβλίο τέχνης «Η Τέχνη, ο Εαυτός μου»­ - «The Art my Self» επιμέλειας του εκπαιδευτικού Δημήτρη Λαζάρου, που θα βρίσκεται σε βιβλιοθήκες του εξωτερικού, όπως του παλαιότερου ιδιωτικού πανεπιστημίου της Αμερικής «ADELPHI UNIVERSITY» και την Gottesman Libraries του Teachers College του Columbia University.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το καλοκαίρι του 2022 συμμετείχε με 2 έργα της σε καλοκαιρινή προωθητική ενέργεια του οίκου ΒΑΡΔΑΣ με θέμα «making summer memories». Έργο της φιλοτεχνείται σε εξώφυλλο βιβλίου με τίτλο, «Το όνειρο της Ζέλμα» εκδόσεων Gutenberg. Έχει παρουσιάσει την  πρώτη της ατομική έκθεση «Έκφραση Δημιουργίας» στην Gallery Δημιουργών, Κηφισιά. Έχει δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας (National Herald) της Αμερικής. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Info
Εγκαίνια: Τετάρτη, 3 Απριλίου και ώρα 7μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 3 – 10 Απριλίου 2024
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Σοφία Λασκαρίδου»
Λασκαρίδου 120 & Φιλαρέτου, Καλλιθέα

Δευτέρα έως Παρασκευή : 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00,Σάββατο, Κυριακή: Κλειστά
Είσοδος ελεύθερη