O Ozzy Osbourne εντάσσεται στο Rock N’ Roll Hall Of Fame

o-ozzy-osbourne-entassetaistorock-n-roll-hall-of-fame
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Ανακοινώθηκε η λίστα με τους καλλιτέχνες που θα ενταχθούν φέτος στο Rock N’Roll Hall Of Fame. Ανάμεσά τους, θα είναι και ο Ozzy Osbourne.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Ozzy θα ενταχθεί στο Hall Of Fame, ύστερα από το 2006 που βραβεύτηκε μαζί με τους υπόλοιπους 3 αυθεντικούς Black Sabbath. Την ομιλία ένταξης τους τότε είχαν κάνει οι James Hetfield και Lard Ulrich των Metallica.

Η τελετή θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο και ο Ozzy θα τιμηθεί για την καριέρα του με το προσωπικό του σχήμα, που ξεκίνησε μετά την εκδίωξή του από τους Sabbath. Μια καριέρα με αμέτρητες διακρίσεις και επιτυχίες αλλά και φοβερές rock n’roll στιγμές που βοήθησαν να στηθεί ο μύθος του ως ένας από τους πιο εκκεντρικούς καλλιτέχνες παγκοσμίως.

Θεσμός που υπάρχει από το 1983 για να τιμήσει τους καλλιτέχνες που έχουν συνεισφέρει στο λεγόμενο Rock N’Roll αν και από το συνολικό κατάλογο των βραβευθέντων, δείχνει ξεκάθαρα ότι απευθύνεται περισσότερο στους ακροατές της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού και την εκεί αντίληψη τους για τη μουσική.

Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι δεν έχει τύχει καθολικής αποδοχής. Αρκετοί διάσημοι καλλιτέχνες με δηλώσεις τους ανά καιρούς έχουν υποβαθμίσει τη σημασία του, άλλοι διαφώνησαν με τον τρόπο βράβευσης τους ενώ κάποιοι έχουν αρνηθεί ακόμα και να πάνε να παραλάβουν το βραβείο τους. Σε όποια περίπτωση, εμείς οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τον Double O για όσα μας έχει προφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

Μεταξύ άλλων, μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα βραβευτούν φέτος είναι οι Cher, Peter Frampton και οι Foreigner.

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected].