Οι μουσικές κυκλοφορίες που αναμένουμε το 2014

albums-2014-2
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η νέα χρονιά ήρθε και μαζί της φέρνει πολυαναμενόμενες μουσικές κυκλοφορίες, είτε από μεγάλα ονόματα, είτε από καινούργιους μουσικούς αστέρες.

Bruce Springsteen

Το «Αφεντικό» επιστρέφει δισκογραφικά, με το 18ο άλμπουμ του, «High Hopes». Μαζί του είναι φυσικά, η μπάντα του The E Street Band, αλλά και ο Tom Morello, πρώην κιθαρίστας των Rage Against The Machine και Audioslave. Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει διασκευές και επανεκτελέσεις παλιών του κομματιών.

Metallica

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Death Magnetic», οι Metallica όπως δήλωσαν, είναι έτοιμοι να ξαναμπούν στο στούντιο, καθώς έχουν αρκετό νέο υλικό σύμφωνα με τον ντράμερ τους Lars Ulrich.

Garbage

Το βρετανικό συγκρότημα, όπως δήλωσε ο ντράμερ τους Butch Vig, θα ηχογραφήσει καινούργια κομμάτια μέσα στο 2014 και η επιστροφή του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους θαυμαστές του.

U2

Ίσως το νέο album των Ιρλανδών θα είναι η κυκλοφορία που θα συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλη τη νέα χρονιά. Ο μπασίστας του γκρουπ Adam Clayton, δήλωσε ότι το νέο άλμπουμ θα είναι έτοιμο τα επόμενα Χριστούγεννα. Προς το παρόν ακούμε το πρώτο single τους «Ordinary Love».

Manic Street Preachers

Οι αγαπημένοι μας Manics ετοιμάζουν καινούργια κυκλοφορία με τίτλο «Futurology» και σύμφωνα με τον τραγουδιστή τους James Dean Bradfield, θα είναι πιο φωτεινό και με επιρροές από krautrock.

Lily Allen

Η προκλητική Βρετανίδα αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα το τρίτο της στούντιο άλμπουμ, με τραγούδια εμπνευσμένα από τη μητρότητα και τους καβγάδες της μέσω twitter με άλλους αστέρες της μουσικής.

Adele

Η ντίβα με τη θεϊκή φωνή θα κυκλοφορήσει το τρίτο της άλμπουμ μέσα στην επόμενη χρονιά,  αν και η ίδια είναι φειδωλή στις δηλώσεις της προς το παρόν.

Foo Fighters

Όπως αποκάλυψε ο Dave Grohl, το άλμπουμ των Foo Fighters έχει ήδη γραφτεί, αλλά οι ηχογραφήσεις αναμένεται να αρχίσουν άμεσα, ενώ η φετινή χρονιά θα είναι πολύ σημαντική για το συγκρότημά τους.

Ροζίνα Αράπη