5 παιδιά-«θαύματα» που πήρανε την... κάτω βόλτα

Justin-bieber
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Το φαινόμενο παιδιά-θαύματα να ξεκινούν το ταξίδι τους στη δημοσιότητα από τρυφερή ηλικία και μετά, ενώ έχουν φτάσει στο απόγειό τους, να συντρίβονται από τους προσωπικούς τους δαίμονες, είναι πλέον συνηθισμένο στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Justin Bieber

Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα pop star που ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη δημοσιότητας πάρα πολύ γρήγορα, κάνοντας χιλιάδες κορίτσια να παραληρούν, αλλά μάλλον δεν πολυκαταφέρνει να διαχειριστεί την κατάσταση. Με το πέρασμα από την παιδική στην εφηβική ηλικία, ακολουθεί πλέον το bad-boy attitude, με αδυναμία στις strippers και το αλκοόλ. Η πρόσφατη σύλληψή του αποτέλεσε το θέμα των ημερών.

Michael Jackson

Δεν υπάρχει πιο τρανταχτό παράδειγμα αστέρα της pop, που κατέστρεψε την εικόνα του. Ο Jackson ήταν ένα παιδί παγιδευμένο στο σώμα ενός ενήλικα, που προσπαθούσε να ζήσει την παιδική ηλικία που δεν έζησε ποτέ. Ξεκινώντας από τους Jackson 5 στην ηλικία των 11, έγινε ο  «Βασιλιάς της pop», κατέκτησε τον κόσμο με τη μουσική του και μετά από αυτό, ακολούθησαν πολλές πλαστικές, πολλές συζητήσεις για την ψυχολογία του, άπειρα σκάνδαλα -μεταξύ άλλων και κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων- που είχαν ως αποτέλεσμα το άλλοτε είδωλο της μουσικής, να γίνει η σκιά του εαυτού του και να πεθάνει υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Miley Cyrus

Από αθώο κοριτσάκι και τηλεοπτικό παιδικό είδωλο ως Hana Montana, μετατράπηκε σε μια υπερσεξουαλική νεαρή γυναίκα με κοντοκουρεμένα πλατινέ μαλλιά και ελάχιστα ρούχα. Το twerking, οι  ημίγυμνες φωτογραφίες από τον Terry Richardson, η γλώσσα-σήμα κατατεθέν, η ανάγκη για όλο  και περισσότερη πρόκληση για την πρόκληση, μας κάνουν να αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η κατάληξή της.

Chris Brown

Σε ηλικία 15 ετών κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album του και όλα έδειχναν ότι ήταν ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ονόματα της μουσικής.  Το 2009 όμως, τα κατέστρεψε όλα όταν κατηγορήθηκε από την τότε φιλενάδα του Rihanna για ξυλοδαρμό, λίγο πριν τα βραβεία Grammy. Το γεγονός αυτό κατέστρεψε ουσιαστικά, την όποια καριέρα του και ο ίδιος συνεχίζει να ενισχύει την εικόνα του κακού παιδιού, με άπειρα κακόγουστα tattoos, χρήση ουσιών  και πολλές συλλήψεις. 

Britney Spears

Όταν ξεκίνησε στο Mickey Mouse Club μαζί με την Christina Aguilera και τον Justin Timberlake και όταν αργότερα γνώρισε τεράστια επιτυχία με το «Hit Me Baby One More Time», πλασαριζόταν ως η αθώα αμερικανίδα κόρη, που κάθε μάνα θα ήθελε. Η συνέχεια δεν ήταν τόσο ρόδινη για την Spears, με αποκορύφωμα τον νευρικό κλονισμό που υπέστη και έχασε την κηδεμονία των παιδιών της και  τη σοκαριστική εικόνα του ξυρισμένου της κεφαλιού, σε κατάσταση αμόκ.

Ροζίνα Αράπη