Θρίλερ με φόντο τη Σαντορίνη

Όσοι αγαπούν την αστυνομική πλοκή και τους συναρπάζουν οι κρυφές σελίδες της εκκλησιαστικής ιστορίας, ίσως βρουν ενδιαφέρον το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Ντερπούλη «Το νησί κάτω από την ομίχλη»(εκδ. Καστανιώτη).

Το βιβλίο του Αλέξανδρου Ντερπούλη παρουσιάζεται από τις εκδόσεις Καστανιώτη στον πολυχώρο «104 Κέντρο λόγου και τέχνης» (Θεμιστοκλέους 104 , Αθήνα) στις 8 Φεβρουαρίου, στις 19:00. Για το δεύτερο μυθιστόρημα του συγγραφέα, θα μιλήσουν οι Χρίστος Ντούμας, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών-διευθυντής ανασκαφής Ακρωτηρίου Θήρας, ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Στέλιος Μάινας και Καλλιρόη Μυριάγκου.

Ο Αλέξανδρος Ντερπούλης, γράφει, διδάσκει και δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Το πρώτο του μυθιστόρημα «Στη σκιά των πύργων» μεταφράστηκε στα ιταλικά. Το «Νησί κάτω από την ομίχλη», διαδραματίζεται στη Σαντορίνη του 1927 και με φόντο τις εκκλησιαστικές έριδες ανάμεσα στους οπαδούς του παλαιού και νέου ημερολογίου, ο συγγραφέας ξετυλίγει την πλοκή ενός θρίλερ.

Ο κεντρικός ήρωας, ο αρχιμανδρίτης Δανιήλ καταφθάνει στο νησί ως απεσταλμένος του Αρχιεπισκόπου για να διερευνήσει κάποιες καταγγελίες εναντίον της Μητροπόλεως. Άνδρας φιλόδοξος, με ευφράδεια λόγου, ο πρώην ιατροδικαστής Δανιήλ έρχεται αντιμέτωπος με μια σειρά απροσδόκητων θανάτων. Στην κλειστή κοινωνία του νησιού όλοι οι κάτοικοι μοιάζουν ύποπτοι. Κι ενώ οι θρύλοι για την επιστροφή των ζωντανών –νεκρών συσκοτίζουν την υπόθεση, παλιοί εφιάλτες από το παρελθόν ξαναζωντανεύουν. Άλυτοι γρίφοι και μια αινιγματική γοητευτική γυναικεία παρουσία προσκαλούν τους ήρωες της ιστορίας να συνθέσουν το παζλ του μυστηρίου που περιβάλλει το νησί.

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • CULTURE