10 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για την Kylie Minogue

kylie-minogue
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η μικροσκοπική Αυστραλή star της pop, επιστρέφει φέτος δισκογραφικά, έτοιμη να κατακτήσει για άλλη μια φορά την κορυφή. Πάντα εμβληματικά sexy, με χαρακτηριστική φωνή και κίνηση, αναμένεται να δημιουργήσει για άλλη μια φορά «locomotion».

1. Η  Kylie Minogue γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1968. Το όνομα Kylie σημαίνει boomerang στη γλώσσα των Αβοριγίνων.

2. Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός πρωταγωνιστώντας στη δημοφιλή σειρά «Skyways» και στη συνέχεια στο «Neighbors».  Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία στη μουσική ήταν με το «Locomotion», που είναι το πιο επιτυχημένο single στην Αυστραλία για τα 80s. Ακολούθησαν τα πασίγνωστα «I Should Be So Lucky» και «Got To Be Certain» που της εξασφάλισαν την επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία. Τα πρώτα 13 της single πήγαν κατευθείαν στο No 1 των βρετανικών charts, κάτι που δεν έχουν καταφέρει να κάνουν καλλιτέχνες όπως η Madonna, οι Oasis, o David Bowie, ούτε καν οι Beatles.

3. Ένας από τους μεγαλύτερους έρωτές της ήταν ο Michael Hutchence των INXS. Το τραγούδι τους «Suicide Blonde»  είναι γραμμένο για την ίδια και ο τραγουδιστής το εμπνεύστηκε όταν την είδε με πλατινέ μαλλιά για τις ανάγκες ενός ρόλου.

4. Με την παρότρυνση του Nick Cave, με τον οποίο είχε μόλις κάνει το ντουέτο «Where The Wild Roses Grow», απήγγειλε σαν ποίημα τους στίχους του «I Should Be So Lucky» στην εκδήλωση Poetry Jam στο Royal Albert Hall. Η ίδια το περιέγραψε ως μια καθαρτική εμπειρία.

5. Όταν χτυπήθηκε από τον καρκίνο του μαστού, πάλεψε πολύ με την ασθένεια και κατάφερε να βγει νικήτρια. Δε δίστασε να βγει μπροστά στις κάμερες με ξυρισμένο κεφάλι και να μιλήσει για το πρόβλημά της. Μετά την ανάρρωσή της ασχολείται ενεργά με εκστρατείες αφύπνισης για τον καρκίνο. Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία, μετά τη δική της μάχη, το ποσοστό των μαστογραφιών στην Αυστραλία αυξήθηκε κατά 40% . Οι γιατροί το ονόμασαν «The Kylie Effect».

6. Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα της, ήταν όταν τραγούδησε το «Dancing Queen» των ABBA στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Σύδνεϋ μπροστά σε 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

7. To 2001 ονομάστηκε από το περιοδικό «Australian Trade Magazine» ως το πιο όμορφο εξαγώγιμο προϊόν της Αυστραλίας.

8. Η επιστροφή της δισκογραφικά το 2002 με το «Light Years», περιείχε το ίσως πιο εθιστικό και κολλητικό τραγούδι της περασμένης δεκαετίας, φυσικά το «Can’t Get You Out Of My Head», που έφτασε στο Νο 1 στα charts 40 χωρών.

9. Μαζί με την επιτυχημένη της μουσική καριέρα, η Minogue  έχει εμφανιστεί και σε αρκετές ταινίες, όπως το «The Delinquents»,  το «Street Fighter», το «Moulin Rouge» και πιο πρόσφατα το «Holy Motors».

10. Στη Μελβούρνη υπάρχει ένα άγαλμά της σε φυσικό μέγεθος, από τον γλύπτη Peter Corlett.

Ροζίνα Αράπη