Όταν το Αιγαίο γίνεται έμπνευση για μαγειρική

ekmektsioglou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και ο Γκιοκτσέν Αντάρ επιλέγουν 109 συνταγές από τις δύο μεριές του Αιγαίου, και σας τις παρουσιάζουν σε ένα βιβλίο.

109 συνταγές, δυο σεφ, ένα βιβλίο και πάνω απο όλα το Αιγαίο. 

Η μαγειρική είναι συναίσθημα, είναι εμπειρία, εικόνες και πάνω απο όλα γεύσεις. Με τα συναισθήματα που μας πότισε, με τα καλά που μας χάρισε από την εύφορη γη και τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, η Μαρία Εκμεκτσίογλου και ο Γκιοκτσέν Αντάρ παρουσιάζουν τις πιο νόστιμες συνταγές τους.

Ο άνθρωπος μοιάζει με τα χώματα που γεννήθηκε, παίρνει από τα νερά που ήπιε και από τον αέρα που ανάπνευσε… είχε πει κάποτε μια ποιήτρια. "Κι εμείς, που ζούμε στις δυο μεριές του Αιγαίου, ακριβώς έτσι μοιάζουμε. Το Αιγαίο για μας είναι πηγή ζωής και έμπνευσης," γράφει η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Παραδοσιακά και σύγχρονα πιάτα και λαχταριστά γλυκίσματα που έχουν αγαπηθεί από φίλους και οικογένεια μας ταξιδεύουν στην αγαπημένη μας θάλασσα. Γεύσεις και αρώματα με τα οποία έχουμε μεγαλώσει και τα οποία γλυκαίνουν την ψυχή μας

"Το βιβλίο που γράψαμε μαζί με τον αγαπημένο μου φίλο Γκιοκτσέν Αντάρ θα μπορούσε να έχει τον τίτλο Ο έρωτας της γης με τη θάλασσα, μια φράση που λατρεύω, γιατί πάντα μαγειρεύω με αυτά που μας δίνει η γη και με αυτά που μας προσφέρει η θάλασσα," συμπληρώνει η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Καλό μας ταξίδι, λοιπόν, στις γεύσεις και στα αρώματα του Αιγαίου…

Πληροφορίες: Το βιβλίο "Συνταγές από τις δύο πλευρές του Αιγαίου" της  Μαρίας Εκμεκτσίογλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.