Γνωρίστε τους Black Keys

black-keys-2
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το πολύ αγαπημένο μας rock δίδυμο επιστρέφει φέτος δισκογραφικά μετά από τρία χρόνια και αναμένεται να έχει την ίδια σαρωτική επιτυχία, όπως με το προηγούμενο album του.

- Το group αποτελείται από τους Dan Auberbach (κιθάρα, φωνή) και Patrick Carney (drums) και δημιουργήθηκε στο Akron του Ohio. Όταν ρωτούνται για το αν τους λείπει κάτι από τη γενέτειρα τους, απαντούν «τίποτα».

- Το όνομά τους προήλθε από έναν φίλο τους, τον καλλιτέχνη Alfred McMoore, που έπασχε από σχιζοφρένεια. Όπως εξήγησαν, αναφερόταν στους ανθρώπους που δεν συμπαθούσε ως «d-flats» και «black keys».

- Πριν γίνουν διάσημοι, ο Pat δούλευε σε εταιρεία  telemarketing και ο Dan τραγουδούσε σε εστιατόρια.

- To πρώτο τους album «The Big Come Up» κυκλοφόρησε το 2002. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει οκτώ albums.

- Η επιτυχία ήρθε ουσιαστικά με το «Brothers» του 2010, για το οποίο βραβεύτηκαν με Grammy και το single «Tighten Up» χρησιμοποιήθηκε από διαφημίσεις, μέχρι και σε ένα επεισόδιο τις σειράς «Gossip Girl».

- Αρνούνται πεισματικά να διαθέσουν τα albums τους μέσω Spotify.

- Ο θείος του Patrick Carney έπαιζε σαξόφωνο στις μπάντες των Tom Waits, The B-52’S και του Elvis Costello.  Ο ίδιος είναι αυτοδίδακτος drummer.

- Για την προώθηση του προηγούμενου υπερ-επιτυχημένου τους album «El Camino» χρησιμοποιήθηκαν trailers με πρωταγωνιστή τον Bob Odenkirk, γνωστό ως Saul από το «Breaking Bad».

- Φέτος κυκλοφορούν το όγδοο album τους, το «Turn Blue».

Ροζίνα Αράπη