Μαμά και κόρη γύρισαν τον κόσμο

iliobasilema
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Η έκθεση Φωτογραφίας της Σιμόνης Ζαφειροπούλου με τίτλο: «Ο γύρος του κόσμου σε 55 ημέρες - με την Κάτια» συνεχίζεται μέχρι τις 8 Ιουνίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

«Μου αρέσει να ταξιδεύω με «αιτία». Ψάχνοντας, ερευνώντας, ψηλαφίζοντας, μαθαίνω, αφουγκράζομαι, ανοίγουν τα μάτια και η ψυχή μου. Πριν 1 χρόνο αποφασίσαμε με την Κάτια να ακολουθήσουμε τα βήματα του Φιλέα Φογκ στο Γύρο του Κόσμου. Σαν βασικός στόχος ήταν πως μια δεκατετράχρονη έφηβος βλέπει τον κόσμο, τι την προσελκύει, ιντριγκάρει, ενδιαφέρει ή απωθεί.»

Η μαμά, Σιμόνη Ζαφειροπούλου αποφάσισε να γυρίσει τον κόσμο με την 14χρονη κόρη της, Κάτια. Κάιρο, Αντίς Αμπέμπα, Ντόχα, Αμπου Ντάμπι, Ντουμπάϊ, Βομβάη, Σιγκαπούρη, Μπανγκόκ, Πνομ Πενχ, Άνκορ Βατ, Σαγκάη, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Λονδίνο. Η καταγραφή του κόσμου, έγινε χωρίς αυστηρό ταξιδιωτικό προγραμματισμό, ψάχνοντας μόνο την μαγεία του απρόβλεπτου με την κάμερα και την βιντεοκάμερα στο χέρι. Στιγμές απο την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Στις  55 μέρες του ταξιδιού οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τοπία αλλά και συναισθήματα,  χαρά, συγκίνηση, περιέργεια, θαυμασμός και ...πολύ κούραση.

«Της  μαμάς της αρέσουν τα ταξίδια. Νομίζω το κόλλησα λίγο και εγώ.  Πήρε  χρόνο μέχρι να ξεκαθαρίσει η μαμά και εγώ τι μας ενδιέφερε περισσότερο να δούμε. Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε τον Φιλέα Φογκ και τον Πασπαρτού, αλλά προσθέσαμε την Αιθιοπία και  την Καμπότζη, γιατί η μαμά ήθελε πολύ να πάει να δει τους ναούς του Ankor Wat -εμένα οι ναοί δεν με ενδιαφέρουν πολύ . Εγώ επέμενα για τη Σιγκαπούρη καθώς είδα στο ίντερνετ ότι έχει το καλύτερο ζωολογικό κήπο, το Λος Άντζελες για την Disneyland, το Λονδίνο για τους One Direction, τη ΝέαΥόρκη που πάντα μου αρέσει ,  την Ντόχα  για το σαφάρι  στην έρημο και το  Άμπου Ντάμπι  για το Waterworld. Τελικά συμφωνήσαμε και ακολουθήσαμε (περίπου) τον Φιλέα Φογκ.

Η Κάτια ακολούθησε τη μαμά της, δέχθηκε την προκληση να κάνουν τον γύρω του κόσμου μαζί, ακολουθώντας η καθεμία τις επιθυμίες της άλλης. Το αποτέλεσμα είναι όμορφο πολύ.

Πληροφορίες: Λεβίδου 13, Κηφισιά.