Αυτοπροσδιορισμός μέσα απο την τέχνη

kp
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Η Αίθουσα Τέχνης «ΚΑΠΛΑΝΩΝ 5» παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαργύρη, όπως παρουσιάστηκε τον Απρίλη στη γκαλερί «Δεσμός» στο Παρίσι.

«Δεν θέλω πια να δημιουργώ εικόνες. Τώρα θέλω οι εικόνες να με δημιουργούν. Δεν επιθυμώ πια να επιβάλλω το όραμά μου στο χαρτί ή στον καμβά. Αφήνω τα έργα μου να γεννιούνται εξ ανάγκης. Να απελευθερώνονται από μένα. Να απελευθερώνομαι εγώ από αυτά. Και να μου αποκαλύπτουν ποιος είμαι.»

O Kωνσταντίνος Παπαργύρης αυτοπροσδιορίζεται μέσα απο την τέχνη. Τα έργα του χωρίς κάποιον εσωτερικό έλεγχο είναι αφημένα στο ένστικτο και την τύχη. Μέσα απο τα έργα του ζει την απελευθέρωση. Αφουγκράζεται τις εικόνες και μαθαίνει ποιος είναι χωρίς να είναι αιχμάλωτος των επιρροών του.

Στην ατομική έκθεση που παρουσιάζεται στην Αιίθουσα Τέχνης Καπλανών, μπορεί κανείς να εντοπίσει αναφορές σε μύθους. Ο Parcifal είναι ιδιαίτερα παρών. Όπως και τα Ευαγγέλια, οι φορείς των καλών ειδήσεων. Οι Άγιοι. Οι Προστάτες. Το Βυζάντιο. Τα παραμύθια. Κάποιος μυστικισμός που ταιριάζει στον καλλιτέχνη αρκετά. Και επίσης κάποια μοτίβα που θυμίζουν πρωτόγονη τέχνη ή και τους Ίνκας. «Θα τολμούσα να πω πως έχω φτάσει σ' ένα στάδιο όπου η Ζωγραφική είναι εκείνη που με ζωγραφίζει…»

Η ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαργύρη θα διαρκέσει έως 28/6/2014.

Πληροφορίες: Μασσαλίας & Καπλανών 5, Αθήνα.