Ακολουθήστε τις ιστορίες που περπάτησαν τα μαύρα παπούτσια της παρέλασης

Πώς μία συμπτωματική πράξη ενδιαφέροντος και αγάπης μπορεί να γραφτεί έντονα στη μνήμη ενός παιδιού και ίσως και να το καθορίσει; Η απάντηση στην παρουσίαση της πρώτης συλλογής διηγημάτων του Βαγγέλη Προβιά σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, στις 20:30στο Polis Art Cafe.

Ιστορίες πόνου, ματαιώσεων αλλά και ελπίδας, για την αρρώστια του σώματος και του μυαλού, ιστορίες για την αλυσοδεμένη σεξουαλική ταυτότητα και τις καταφυγές της, ιστορίες για την ευαισθησία σε έναν κόσμο που φαίνεται να την θεωρεί αδυναμία.

Ιστορίες που φθάνουν στα καλύτερά τους όταν επιχειρούν να ακτινογραφήσουν τα μικρά δράματα της καθημερινότητας.

Ιστορίες που περπάτησαν τα μαύρα παπούτσια της παρέλασης. Πώς μία συμπτωματική πράξη ενδιαφέροντος και αγάπης μπορεί να γραφτεί έντονα στη μνήμη ενός παιδιού και ίσως και να το καθορίσει.

« Οι περαστικοί τον κοιτάζουν με περιέργεια, του χαμογελάνε γλυκά, κάποιες γυναίκες κάνουν τρυφερά νεύματα με το κεφάλι. Τι όμορφο: ένας σαραντάρης άνδρας που τον συγκινεί η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης».

Τα μαύρα παπούτσια της παρέλασης είναι η πρώτη συλλογή διηγημάτων του Βαγγέλη Προβιά. Οι Εκδόσεις ΟΛΚΟΣ παρουσιάζουν στο Polis Art Cafe, σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, στις 20:30 την πρώτη συλλογή διηγημάτων του Βαγγέλη Προβιά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Άρης Δαβαράκης,  στιχουργός, συγγραφέας, διευθυντής στο toportal.gr
Δημήτρης Ρηγόπουλος δημοσιογράφος - εφημερίδα Η Καθημερινή
Βαγγέλης Προβιάς,  συγγραφέας του βιβλίου

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη. Το βιβλίο κυκλοφόρησε χθες, Τρίτη 10 Ιουνίου 2014.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Βαγγέλης Προβιάς γεννήθηκε στον Βόλο, το 1973. Εργάζεται ως κειμενογράφος και δημιουργικός διευθυντής στη διαφήμιση. Είναι εισηγητής σεμιναρίων δημιουργικής γραφής.

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • CULTURE