4 βιβλία καλύτερα από την ταινία (+ 1 χειρότερο)

great-gatsby
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Πολλές φορές προτιμούμε να βλέπουμε κινηματογραφικές διασκευές γνωστών βιβλίων από το να τα διαβάζουμε. Αλλά ορισμένα βιβλία πρέπει απλά να τα διαβάσεις. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά.

The Great Gatsby

Εξαιρετική παραγωγή, πλούσια σκηνικά και μελετημένη σκηνοθεσία. Αλλά όπως και να το κάνεις το μυστήριο και η χλιδή στο βιβλίο έχουν άλλη χάρη…

Το άρωμα

Έγιναν πολλές προσπάθειες για να μεταφερθεί στον κινηματογράφο η εμμονή του μοναχικού αρωματοποιού να φτιάξει το τελειότερο άρωμα. Το βιβλίο του Πατρίκ Ζισκίντ έγινε τελικά ταινία από τον Τομ Τίκβερ, αλλά με έναν μάλλον εύκολο κι επιφανειακό τρόπο. Σε αντίθεση το βιβλίο περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες   το πάθος και την εμμονή του νεαρού Γκρενούιγ.

Το κορίτσι που εξαφανίστηκε - Gone Girl

Το θρίλερ της Τζίλιαν Φλιν, μεταφέρθηκε εξαιρετικά προσεγμένα στην μεγάλη οθόνη από τον Ντέιβιντ Φίντσερ, με τον Μπεν Άφλεκ, αλλά το αστυνομικό μυθιστόρημα είναι πανέξυπνο και ξετυλίγεται μοναδικά μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, μέσα σε ένα σκοτεινό και μυστηριώδες περιβάλλον.

Ομίχλη

Σε αντίθεση με την "Τελευταία έξοδο Ρίτα Χέιγουορθ" και τη "Λάμψη", που από μόνες τους αποτελούν ταινίες σταθμούς στον παγκόσμιο κινηματογράφο, η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου "Η ομίχλη" του Στίβεν Κινγκ, χάνει σε σχέση με το βιβλίο. Όπως και να έχει κάθε βιβλίο του μοναδικού αυτού συγγραφέα που σε κάνει να ανατριχιάζει μέσα από τις σελίδες του, αξίζει 100% τον χρόνο σας.

O Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας

Είναι αλήθεια ότι λίγο ο Τζόνι Ντέπ, λίγο η μαγευτική (λίγο σκοτεινή) σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον και λίγο το παραμυθένιο σύμπαν του Ρόαλντ Νταλ στήνουν το τέλειο σκηνικό για μια υπέροχη ταινία, για μικρούς αλλά κυρίως, για μεγάλους μικρούς.