Τα καλύτερα μουσεία του κόσμου

louvro
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μπορεί ένα από τα κορυφαία μουσεία του κόσμου, το μουσείο της Ακρόπολης, να βρίσκεται στην πόλη μας, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα που θα μας δώσουν την τέλεια αφορμή για ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Λούβρο, Παρίσι, Γαλλία

Το Λούβρο ήταν ένα μεσαιωνικό φρούριο και το παλάτι των βασιλιάδων τα Γαλλίας, πριν γίνει μουσείο εδώ και 2 περίπου αιώνες. Η απίθανη προσθήκη της πυραμίδας του κινέζου αρχιτέκτονα I.M. Pei, μπορεί να ξένισε πολλούς όταν παρουσιάστηκε το 1989, τώρα όμως, είναι κι αυτή ένα αξιοθέατο. Τα εκθέματα του μουσείου ξεκινούν από την αρχαιότητα και φτάνουν μέχρι τον 19ο αιώνα. Και μην διανοηθείτε να φύγετε χωρίς να δείτε την Αφροδίτη της Μήλου και την επιβλητική Νίκη της Σαμοθράκης.

State Hermitage, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Μπορεί η Ρωσία να είναι κάπως αποκομμένη πολιτιστικά από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Λονδίνο, αλλά το Hermitage κατάφερε να συλλέξει ένα εντυπωσιακό σύνολο εκθεμάτων (περισσότερα από 3 εκατομμύρια), από την νεολιθική εποχή μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Ο Da Vinci, ο van Gogh, ο Cezanne, ο Picasso και ο Gaugin εκπροσωπούνται επάξια εδώ.

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο, Αγγλία

Το μεγαλύτερο μουσείο της Μεγάλης Βρετανίας έχει να περηφανεύεται ότι φιλοξενεί εξαιρετικά κομμάτια από τα μάρμαρα του Παρθενώνα, καθώς και προϊστορικά οστά, χρυσά κοσμήματα αλλά και σχεδόν ολόκληρο ασσυριακό παλάτι.

Prado, Μαδρίτη, Ισπανία

Η ισπανική βασιλική οικογένεια είναι υπεύθυνη για το πανέμορφο αυτό μουσείο με κλασικά εκθέματα. Μέσα στα χρόνια, οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες της Ισπανίας συνέλεγαν μοναδικά κομμάτια τέχνης, τα οποία τώρα έχουν γίνει εκθέματα του μουσείου. Σημαντικοί ισπανοί ζωγράφοι έχουν θέση σε αυτό το  μουσείο μέσα από μοναδικά έργα τους, όπως ο Goya, ο Velazquez κ.α.

The Metropolitan Museum of Modern Art – Νέα Υόρκη

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσείο του δυτικού ημισφαιρίου και η συλλογή του έχει περισσότερα από 2 εκατομμύρια εκθέματα. Μοναδικά έργα τέχνης από ευρωπαίους καλλιτέχνες βρίσκονται ανάμεσα στα εκθέματά του, όπως των Botticelli, Rembrandt, Degas, Rοdin κ.α.