5 λόγοι που προτιμάμε τα δισκάδικα από τις online υπηρεσίες

vinyl-vs-mp3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Σίγουρα οι αγορές δίσκων μέσω διαδικτύου είναι πιο γρήγορες και άνετες, αφού μπορούμε με το online streaming να εξερευνήσουμε άπειρες επιλογές μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μας. Η γοητεία όμως του δισκοπωλείου παραμένει μεγάλη, και οι μουσικόφιλοι αρνούνται να αλλάξουν την αγαπημένη τους συνήθεια αναζήτησης του επόμενου βινυλίου ανάμεσα στα ράφια του.

H μαγεία της αναζήτησης

Όπως είπαμε, από τα πιο δυνατά συναισθήματα που βιώνουν οι “θαμώνες” των δισκοπωλείων είναι να γυρνάνε με τα δάχτυλα τους το ένα cd ή δίσκο μετά τον άλλον, και να τσεκάρουν το artwork, τις σημειώσεις και τις λεπτομέρειες κάθε album. Η απτή αυτή επαφή είναι κάθε φορά μοναδική.

Η ανακάλυψη

Καθώς πραγματοποιούν αυτό το “ξεφύλλισμα” , η χαρά της ανακάλυψης ενός album που δεν γνώριζαν την ύπαρξη του, ή που αναζητούσαν χρόνια, συγκρίνεται με λίγα πράγματα.  Σε ένα δισκοπωλείο αφήνεις τη μουσική να σε βρει, και όταν οι δρόμοι σας συναντιούνται είναι απλά υπέροχο.

H ιδιοκτησία

Για έναν συλλέκτη είναι πάντα πιο ενδιαφέρον να “επιδεικνύει” αλλά και να βλέπει τη συλλογή του στα ράφια του σπιτιού του, παρά στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του. 

Η ποιότητα

Ένα από τα πιο σημαντικά ατού του βινυλίου σε σχέση με το streaming, είναι φυσικά η ηχητική ποιότητα, που φυσικά δεν συγκρίνεται με τον συμπιεσμένο ήχο που βγαίνει από τον υπολογιστή μας.

Η κοινότητα

Απλά πηγαίνετε σε ένα παζάρι δίσκων και κοιτάξτε τους ανθρώπους γύρω σας. Η αγάπη τους για το βινύλιο τους κάνει μέλη μιας άτυπης ομάδας, που ευνοεί τις γνωριμίες και  την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη μουσική.

Ροζίνα Αράπη