Μια ερωτική έκθεση στη Σύρο

manolidis
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2015

Ο έρωτας σε όλες τις εκφάνσεις του είναι το θέμα της ευφάνταστης ομαδικής έκθεσης «Περί έρωτος», με έργα τριάντα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων και φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης Γιάννη και Ελένης Βάττη, στην Ερμούπολη στη Σύρο.

Η συγκεκριμένη έκθεση προβάλλει τον έρωτα σε όλο του το μεγαλείο μέσα από το έργο 30 ελλήνων εικαστικών. Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Αλέκος Φασιανός, Χρίστος Καράς, Άλκης Πιερράκος, Μιχάλης Μακρουλάκης, Θόδωρος Μανωλίδης, Παύλος Σάμιος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Βασίλης Σπεράντζας, Κωστής Γεωργίου, Θόδωρος Πανταλέων, Χάρης Lambert, Γιώργος Ρόρης, Χρύσα Βέργη, Χρήστος Παλατζάς, Παναγιώτης Μπελντέκος, Μανώλης Χάρος, Γιώργος Χαδούλης, Εριέττα Βορδόνη, Ειρήνη Κανά, Έλσα Χαραλάμπους κ. ά.

Επίσης η έκθεση παρουσιάζει έργα των κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων που έχουν φύγει από τη ζωή, όπως του Γιάννη Γαΐτη, του Γιώργου Βακιρτζή, του Μάριου Πράσινου και του Νίκου Νικολάου.

Οι καλλιτέχνες υμνούν στα έργα της έκθεσης τον έρωτα και τη γυναίκα μέσα από τη δική του προσωπική οπτική ο καθένας. «Έρωτας και Τέχνη είναι οι τόποι της απόλυτης έκφρασης μας, δαιμόνια που αναπτερώνουν τα πάθη μας. Ο Έρωτας και η Τέχνη πάνε μαζί, έχουν και οι δύο θεϊκή απαρχή, είναι ιερό δώρο της ανθρώπινης φύσης, καλλιεργήθηκαν και αναπτύχθηκαν με την ανθρωπογέννηση», σημειώνει στο δικό του πρόλογο στον κατάλογο ο πρόεδρος της Εικαστικής Επιτροπής Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, συλλέκτης, επίτιμος δημότης του νησιού, Κώστας Ιωαννίδης.

Πληροφορίες: Αίθουσα Τέχνης Γιάννη και Ελένης Βάττη, πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη, Σύρος, διάρκεια μέχρι τις 27 Ιουνίου.