Ένα μεγάλο φωτεινό (μουσικό) καλοκαίρι που, αν χάσεις, θα χάσεις

texnopoli
ΤΡΙΤΗ, 09 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ξεκίνησε κι επισήμως η συναυλιακή περίοδος της πόλης μας, με πρωταγωνιστή το Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά και το θέατρο Βράχων, την Τεχνόπολη και τον κήπο του Μεγάρου να ακολουθούν δυναμικά κι εμείς προετοιμαζόμαστε για ένα ακόμα καυτό συναυλιακό καλοκαίρι. Προσδεθείτε!

Πολύχρωμα κοντομάνικα, μια παγωμένη μπυρίτσα στο χέρι, λερωμένα παπούτσια από το χώμα και δυνατά χειροκροτήματα: η εικόνα είναι σχεδόν προσχεδιασμένη! Το σκηνικό όμως, θα αλλάζει, δίνοντάς μα τη δυνατότητα να περιπλανηθούμε στην πόλη μας αλλά και εκτός αυτής με καλή παρέα.

Ξεκινώντας από τον μεγάλο πρωταγωνιστή του μουσικού μας καλοκαιριού, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ξεκίνησε ήδη δύο μήνες –φωτιά. Μουσικές πολλές και διαφορετικές θα αντηχήσουν στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής, την Πειραιώς και το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου. Γιάννης Κότσιρας (22/6), Adam Cohen (29/6), Λάκης Παπαδόπουλος (1/7), Κραουνάκης-Νικολακοπούλου  σε μια γιορτή προς τιμήν του Ντάριο Φο (9/7), Ξαρχάκος-Μαρινέλλα σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου (15-17/7), Άλκηστις Πρωτοψάλτη (16/7), Δήμητρα Γαλάνη (17-18/7), Θάνος Μικρούτσικος σε τραγούδια της αθωότητας και της μνήμης μας (24-25/7), είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες που συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, που δεν πρέπει να χάσουμε για κανένα λόγο.

Ανηφορίζοντας προς τον Βύρωνα, η σκιά των βράχων θα πέφτει και πάλι φέτος επάνω από το πολυπληθές κοινό που θα σπεύσει να ακούσει live αγαπημένους καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης (9-10/6), η Νατάσσα Μποφίλιου (15-16/6), ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (17/6), η Ελεωνόρα Ζουγανέλη (24/6), ο Σωκράτης Μάλαμας (29/6), η Ευανθία Ρεμπούτσικα (15/7), η Ελευθερία Αρβανιτάκη (5/9) και ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία (21/9).

Η υπέροχη Τεχνόπολη που διοργανώνει κάθε χρόνο ένα εξαιρετικό open air φεστιβάλ επιστρέφει και φέτος, με καλλιτέχνες όπως ο Asaf Avidan (24/6), η Ελένη Τσαλιγοπούλου (29/6), η Beth Hart (30/6), o Φοίβος Δεληβοριάς (7/9), οι Χαϊνηδες (9/9) και ο Γιάννης Χαρούλης (14/9).

www.facebook.com/rockwavefestival

Το Rockwave Festival, μετά την πρώτη του ημέρα στις 30 Μαΐου με τους Black Keys ως headliners, αλλά και τους Black Angels και 1000 Mods, συνεχίζει με μοναδικό Robbie Williams στις 20 Ιουνίου, Prodigy, Black Rebel Motorcycle Club, John Garcia και Electric Litany στις 4 Ιουλίου, για να ολοκληρωθεί με μια μοναδική εμφάνιση του Manu Chao στο Terra Vibe και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την 20ή του διοργάνωση. 

Για πρώτη φορά φέτος, η Λίμνη της Βουλιαγμένης διοργανώνει ένα ατμοσφαιρικό μουσικό φεστιβάλ, σε έναν χώρο μοναδικού φυσικού κάλλους, με καλλιτέχνες που θα ταιριάξουν τη μουσική τους με το τοπίο, σε συνεργασία με το Half Note, όπως η Αλέκα Κανελλίδου (17/6), ο Στέφανος Κορκολής (18/6), ο Μίμης Πλέσσας με τον Δάκη (24/6) και ο Κώστας Χατζής (25/6).

Ο καταπράσινος Κήπος του Μεγάρου ανοίγει και πάλι στο αθηναϊκό κοινό και προσκαλεί και φέτος μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, όπως τη Monika (12/6), τον Φίλιππο Πλιάτσικα (19/6), τον Κωστή Μαραβέγια (26-28/6), τον Νίκο Πορτοκάλογλου (10/7), τη Μαριέττα Φαφούτη (17/7) και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (22/7).

Το Ejekt Festival είναι επίσης, μια από τις δυνατές συναυλιακές προτάσεις του φετινού μας καλοκαιριού με τον βασιλιά της electro swing, Parov Stelar, σε πρωταγωνιστικό ρόλο (15/7). Από τη σκηνή του Ejekt όμως θα περάσουν και ο μοναδικός Steve Aoki με τι τούρτες του και οι ξεσηκωτικοί Kadebostany.

Στα plus του φετινού καλοκαιριού είναι και το Resistance Festival που θα κινηθεί και πάλι σε επαναστατικούς ρυθμούς, στη Γεωπονική Σχολή, γιορτάζοντας τα 8 του χρόνια, με τους Nightstalker, Beggars και Dustbowl (19-21/6), το Colour Day Festival (20/6) που θα γεμίσει με χρώματα και μουσική το ΟΑΚΑ (20/6), το αγαπημένο των απανταχού μεταλλάδων Heavy by the Sea με Mastodon και Τurbonegro (3/9) και το πρωτότυπο Fringe Festival που επιστρέφει φέτος για 7η συνεχή χρονιά στο Βρυσάκι (22/6-6/7), με μότο «η Αθήνα μάς ανήκει» και σκοπό να αναζωπυρώσει την αγάπη των Αθηναίων για την πόλη τους.

Εμείς θα είμαστε εκεί, σε όλα!

Βάλια Κανελλοπούλου