O Morrissey πέθανε για 9 λεπτά

morrissey
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Σε συνέντευξή του στο Alternative Nation, o Moz δήλωσε ενθουσιασμένος που επιστρέφει στη Νότια Αμερική για συναυλίες, μετά την ακύρωση της περιοδείας του εκεί το 2013, λόγω τροφικής δηλητηρίασης.

“Ανυπομονώ για τις συναυλίες στη Νότια Αμερική, αν και η τελευταία μου επίσκεψη στο Peru μού προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση και ήμουν νεκρός για 9 ολόκληρα λεπτά. Αυτό είχε πλάκα”, δήλωσε ο Morrissey.

Τον Ιούλιο του 2013, ο πρώην frontman των Smiths επέστρεψε εσπευσμένα από το Peru στη Μεγάλη Βρετανία ακυρώνοντας όλα τα προγραμματισμένα του shows, λόγω της ξαφνικής του ασθένειας. Από τότε όλες οι tour του έχουν απρόβλεπτη εξέλιξη, λόγω της μάχης που δίνει με τον καρκίνο.  “Αν πεθάνω, θα πεθάνω.”, είχε πει χαρακτηριστικά, όταν ανακοίνωνε την ασθένεια του τον περασμένο Οκτώβριο.

Στην ίδια συνέντευξη δεν παρέλειψε να κριτικάρει και τον Αμερικανό Πρόεδρο Barack Obama, και τον κατηγόρησε ότι ουσιαστικά δεν υποστηρίζει τα δικαιώματα των μαύρων και πως είναι “λευκός εσωτερικά”, δίνοντας ως παράδειγμα τα πρόσφατα γεγονότα στο Ferguson. 

Επίσης χαιρέτησε θετικά την απόφαση της Ιρλανδικής κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τους ομόφυλους γάμους, αλλά φυσικά έριξε τα βέλη του και στην εκεί κυβέρνηση για τις βιαιότητες εναντίον των ζώων.