Ο Sting δοκιμάζεται σε... μιούζικαλ

o-sting-dokimazetai-se-miouzikal

ΣΑΒΒΑΤΟ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ο τραγουδιστής των Police, Sting, γιορτάζει τα 60ά του γενέθλια, συνθέτοντας τη μουσική ενός ιδιαίτερου μιούζικαλ.

Ο Sting είναι περισσότερο γνωστός για το έργου του με τους Police και την αξιόλογη σόλο μουσική του καριέρα που ακολούθησε, έχοντας βέβαια δοκιμάσει την τύχη του και στο σανίδι. Είκοσι δύο χρόνια μετά τη συμμετοχή του στην παραγωγή της «Όπερας της πεντάρας», ο Βρετανός μουσικός συνθέτει τη μουσική για την παράσταση «The Last Ship», η οποία διαδραματίζεται στο Νιούκαστλ της δεκαετίας του ‘80.

Ήδη έχει ξεκινήσει το κάστινγκ, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες αναφορικά με την πλοκή του έργου. Πρωταγωνιστής του μιούζικαλ είναι ο Gideon, ο οποίος μεγάλωσε στο λιμάνι του Νιούκαστλ, ενώ κεντρικές φιγούρες φέρονται να είναι ένας βιομήχανος και δύο ιερείς. Σύμφωνα με δηλώσεις του Sting στους New York Times, ο Gideon είναι «χαρισματικός, γοητευτικός, κυνικός και πονηρός».

Αρχικά, όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία του Sting με τον βραβευμένο με «Πούλιτζερ» Brian Yorkey, υπήρχαν φήμες ότι το μιούζικαλ θα ήταν βασισμένο στον αυτοβιογραφικό δίσκο «The Soul Cage» που κυκλοφόρησε το 1991. Αυτό όμως δεν ισχύει, αν και μερικά από τα 20 τραγούδια που έχει συνθέσει για την πρωτότυπη παράσταση έχουν επιρροές από κλασικές επιτυχίες του. Ο Yorkey αναφέρθηκε στη μουσική του Sting διασαφηνίζοντας στους New York Times ότι «δεν είναι ποπ μουσική που έχει μεταφερθεί στο θέατρο. Είναι ξεκάθαρα μουσική του Sting αλλά και μουσική θεάτρου». Οι ηχογραφήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.