Απολαμβάνουμε την «μπλε ώρα» στις Σπέτσες

tania-dimitrakopoulou
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Ιδανικός προορισμός για το σαββατοκύριακο αλλά και ιδανική πρόταση για κοντινή καλοκαιρινή εξόρμηση. Αν αυτές τις μέρες βρίσκεστε στο νησί, πεταχτείτε μια βόλτα μέχρι το ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel και απολαύστε την εικαστική αποτύπωση της «μπλε ώρας» από έλληνες καλλιτέχνες.

Η «μπλε ώρα» ή αλλιώς «blue hour/l' heure blueu» είναι η ώρα εκείνη  το πρωί και το απόγευμα όπου ο ήλιος βρίσκεται σε μακρινή απόσταση κάτω από τον ορίζοντα και το έμμεσο φως του έχει μια ονειρική μπλε απόχρωση. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που το φως αυτό έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους καλλιτέχνες.

Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που θεωρούν ότι η χρονική αυτή περίοδος που διαρκεί περίπου 40 λεπτά, είναι μια ώρα σύγχυσης και μυστηρίου, αφού κανείς δεν μπορεί να αναγνωρίσει αν πρόκειται για νύχτα ή μέρα.

Η ώρα αυτή στάθηκε λοιπόν πηγή έμπνευσης για την ομαδική έκθεση που φιλοξενείται στο Ποσειδώνιο των Σπετσών. Οι μυστηριακές της αποχρώσεις αποτυπώθηκαν στον καμβά και εκτίθενται στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.

Έλληνες εικαστικοί, ζωγράφοι και γλύπτες αποτύπωσαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τη μοναδική αυτή στιγμή. Στην έκθεση συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλους και οι καλλιτέχνες Γιώργος Βορρές, Μαρία Γιαννακάκη, Ελένη Γκινοσάτη, Όλγα Γουλανδρή, Τάνια Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μιχάλης Μαδένης, Γεύσω Παπαδάκη, Μαίρη Σαμόλη, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Γιώργος Χαδούλης, Αθηνά Χατζή και άλλοι.

Παράλληλα, όποιος βρεθεί στο ξενοδοχείο αυτές τις μέρες θα απολαύσει και την ομαδική έκθεση κοσμήματος «A Jewel Made in Greece» αλλά και την ομαδική έκθεση με εικαστικά έργα μικρών διαστάσεων «Greek Treasures».

Πληροφορίες: Ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel Σπέτσες, διάρκεια μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.