Ο (μουσικός) Σεπτέμβρης δεν τελείωσε ακόμα…

texnopoli
ΤΡΙΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Μπορεί τα πρωτοβρόχια να έκαναν ήδη την εμφάνισή τους, ο Σεπτέμβρης όμως έχει ακόμα μέλλον, και μαζί του οι υπαίθριες συναυλίες που μυρίζουν βρεγμένο χώμα…

Ο Σεπτέμβρης καλά κρατεί και μαζί του οι συναυλίες και τα μουσικά φεστιβάλ στην Αττική. Το clickatlife.gr συγκέντρωσε όλες τις συναυλίες που απομένουν μέχρι το τέλος του μήνα και που δεν πρέπει να χάσετε προτού αποχαιρετήσετε το καλοκαίρι που αργοσβήνει.

Αύριο, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ανηφορίζει προς το θέατρο Βράχων για να προσφέρει μαζί με τους, μόνιμους τα τελευταία χρόνια, συνεργάτες του, απόλαυση και στοχασμό παίζοντας και τραγουδώντας πάντα με οδηγό την παράδοση αλλά και τον ρεαλισμό. Την ίδια μέρα, ο Γιώργος Ανδρέου με τρεις γυναίκες και ένα πιάνο θα καταλάβει τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Μαζί με την Τάνια Τσανακλίδου, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Ρίτα Αντωνοπούλου, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο με τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο των τεσσάρων καλλιτεχνών, αλλά και κομμάτια που αγαπά όλη η παρέα, λαϊκά και έντεχνα, παλιά και νεότερα, από Θεοδωράκη και Χατζιδάκι μέχρι Ξαρχάκο, Μούτση και Μικρούτσικο.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Πάνος Μουζουράκης μαζί με τους φίλους του Παντελή Αμπαζή, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Κωστή Μαραβέγια, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Λάκη Παπαδόπουλο, θα ερμηνεύσει κομμάτια από τα τρία άλμπουμ του και εξαιρετικά τραγούδια από τις συνεργασίες του, σε ένα μεγάλο πάρτι..."πάνω στο γκαζόν" του Κήπου του Μεγάρου. Παράλληλα, η Νατάσσα Μποφίλιου θα βρίσκεται στο Κατράκειο Θέατρο για να ολοκληρώσει την καλοκαιρινή της  περιοδεία με μια συναυλία που θα ενισχύσει την Ομάδα Αιγαίου, για την επίλυση των πάγιων και καθημερινών προβλημάτων των ακριτικών νησιωτικών περιοχών σε θέματα υγείας, παιδείας, πολιτισμού, άμυνας, ανάπτυξης, επικοινωνιών. Το πρόγραμμα της συναυλίας της υπογράφουν ο Θέμης Καραμουρατίδης στις ενορχηστρώσεις και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στην επιμέλεια του προγράμματος.

Την ίδια ώρα, οι Active Member θα κάνουν ακόμα μια στάση στην τελευταία τους περιοδεία, αυτή τη φορά στο Θέατρο Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι. Oι Active Member, 23 χρόνια μετά το ξεκίνημά τους, δε χάσανε απ’ τα μάτια τ’ όνειρο, την ουσία και την επαφή και αποχαιρετούν το κοινό τους, παρουσιάζοντας για τελευταία φορά τη δουλειά τους που τους ανέδειξε ως την πιο παραγωγική hip hop μπάντα στην Ελλάδα.

Μια ημέρα αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Φοίβος Δεληβοριάς ολοκληρώνει στην Τεχνόπολη την μουσική αναζήτησή του, που ξεκίνησε στις αρχές του επεισοδιακού αυτού καλοκαιριού. Ο «μπάσταρδος γιος» Φοίβος ολοκληρώνει την αναζήτηση της πραγματικής καταγωγής του, των συγγενών του και των καινούργιων του τραγουδιών, με μια τελευταία εμφάνιση.

Την ίδια μέρα στο Ηρώδειο θα βρεθεί ο Βασίλης Σκουλάς «Σε ρυθμούς της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», με παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης, της Ανατολικής Μεσογείου και έργα του Μίκη Θεοδωράκη, μαζί με τον δεξιοτέχνη στο ούτι Haig Υazdjian. H κρητική λύρα θα συναντηθεί με το ούτι της Ανατολής και θα αναδειχθούν οι μουσικές συγγένειες των δυο μουσικών τους κόσμων και τα κοινά τους στοιχεία.

Οι Imam Baildi θα τραγουδήσουν για την Ένωση Μαζί για το Παιδί στις 28 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη. Με ανανεωμένο από το ανεξάντλητο παρελθόν ρεπερτόριο, οι Imam Baildi προετοιμάζονται για να προσφέρουν τις καλύτερες στιγμές τους για αυτή τη βραδιά, για να βοηθήσουν περισσότερα από 10.000 παιδιά. Η δίωρη συναυλία τους θα περιλαμβάνει τα highlights μιας όμορφης πενταετίας, που ξεκίνησε ως ένα ιδιαίτερο project δύο νέων ταλαντούχων μουσικών και δημιουργών που γαλουχήθηκαν με εξαιρετικές ελληνικές μουσικές.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα θα γιορτάσουν την τελευταία πανσέληνο στον Κήπο του Μεγάρου, με μια συναυλία γεμάτη με την αλήθεια και την ποιότητα της μουσικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου και τη μοναδική ερμηνεία της Φωτεινής Δάρρα. Οι δύο καλλιτέχνες θα μοιραστούν τη σκηνή με τα δικά τους τραγούδια καθώς και με τραγούδια από την παγκόσμια μουσική σκηνή με τη δική τους καλλιτεχνική ματιά.

Τέλος, δύο δυνατά διεθνή ονόματα περιμένουν το αθηναϊκό κοινό στις 30 Σεπτεμβρίου για να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαίρι μας. Ο λόγος για τους Thirty Seconds to Mars και τους Gipsy Kings. Οι Thirty Seconds to Mars θα κατακλύσουν το TerraVibe Park για να μας παρουσιάσουν τι θα πει stadium rock. Ο Jared Leto και η παρέα του θα μας παρουσιάσουν σε μία μόνο βραδιά, όλη την εξαιρετική τους πορεία από το 1998 μέχρι σήμερα.

Από την άλλη, οι Gipsy Kings έρχονται στο θέατρο Πέτρας με μοναδικό τους σκοπό τη διασκέδαση του κοινού. Τα πέντε αδέρφια Reyes ξεκίνησαν το ’70 από τη Νότια Γαλλία και κατέκτησαν τον κόσμο με τις μουσικές και τα τραγούδια τους που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε τραγουδήσει. Ώρα να τα ξανατραγουδήσουμε δυνατά κλείνοντας με άφθονη μουσική και κέφι ένα έντονο καλοκαίρι.

Βάλια Κανελλοπούλου