Αντίδοτο στην κρίση δίνουν οι Ζυράννα Ζατέλη και Φωτεινή Τσαλίκογλου

antidoto-stin-krisi-dinoun-oi-zuranna-zateli-kai-foteini-tsalikoglou

Η συγγραφέας και καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Φωτεινή Τσαλίκογλου.

ΤΡΙΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Μην κλειστείτε σπίτι και μην αφήσετε την οικονομική κρίση να σας χαλάσει τη χριστουγεννιάτικη διάθεση. Σήμερα το απόγευμα, δύο γνωστές συγγραφείς η Ζυράννα Ζατέλη και η καθηγήτρια ψυχολογίας Φωτεινή Τσαλίκογλου μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα.

Η Ζυράννα Ζατέλη και η Φωτεινή Τσαλίκογλου δίνουν σήμερα το απόγευμα ραντεβού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον κύκλο διαλέξεων του Megaron Plus, προτείνοντας ως αντίδοτο στις πολλαπλές κρίσεις που πολιορκούν πλέον τη ζωή μας, τη λογοτεχνία.

Από διαφορετικούς δρόμους και με πολλά δικά τους βιβλία στις αποσκευές τους, η ψυχολόγος και η συγγραφέας θα αντιμετωπίσουν την ουτοπία του ακυρωμένου «ελληνικού ονείρου» με μια περιήγηση στη λογοτεχνία και τους ήρωές της, για να αντλήσουν από εκεί «υποδείξεις» ζωής και παραδείγματα μεταμόρφωσης της οδύνης, της οργής, της θλίψης και της ανησυχίας, σε δημιουργία και στοχαστική προσαρμογή.

Για την Φωτεινή Τσαλίκογλου και την Ζυράννα Ζατέλη η λογοτεχνία επιμένει σε αυτό που πάντα ήταν: μια ιαματική δυνατότητα υπέρβασης, η αναζήτηση ενός άλλου τρόπου για να υπάρχεις, ένας διάλογος με τους πρωταγωνιστές της, η ανακάλυψη αναλογικών προτύπων για τις δικές μας απώλειες, τις φθορές, τον έρωτα, το φόβο, την απογοήτευση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: «Ονειρεύτηκα πως είμαι καλά-τα πάθη της ψυχής και της λογοτεχνίας» σήμερα, 13 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ώρα: 19:00, είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Τα δελτία διανέμονται από τις 17:30.