Eλπίζω ή επιζώ; Ένα νέο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού θέτει το ερώτημα κι εμείς καλούμαστε να απαντήσουμε

elpizo-epizo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Το διαδραστικό Φεστιβάλ έρχεται την άνοιξη στο κέντρο της πόλης με στόχο την ανάδειξη της τέχνης ως μέσο διαλόγου στη δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουμε.

Η ομάδα Interventus  σε συνεργασία με το Life n’ Art Theater διοργανώνει ένα διαδραστικό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού που στόχο έχει όχι μόνο να καταδείξει την σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, αλλά κυρίως, μέσω της διάδρασης να αποδείξει πώς η δύναμη της τέχνης μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά το θεατή, κάνοντάς το ενεργό μέλος του έργου και βασικό συντελεστή του καλλιτεχνικού αποτελέσματος.

Το φεστιβάλ με τίτλο “Ε(λ)πιζω στην Ελλάδα σήμερα (τον τόνο τον βάζεις εσύ)” θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους τον Μάιο – Ιούνιο του 2016. Βασικός άξονας των έργων είναι η σημερινή ελληνική πραγματικότητα και ο διαδραστικός τρόπος παρουσίασή τους. Δεκτά θα γίνουν έργα από όλους τους χώρους των πλαστικών και παραστατικών τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, graffiti, street art, installation, κινηματογράφο, θέατρο, χορό, video art, performance, stand up comedy και λοιπά). Προτάσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 20 Μαρτίου 2016.

Ένα χρόνο μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Φεστιβάλ «Τέχνη: Η Σωτηρία της Ψυχής», η ομάδα Interventus διοργανώνει  ένα διαδραστικό Φεστιβάλ που καλεί τους καλλιτέχνες της χώρας μας να μιλήσουν με την τέχνη τους για την κατάσταση της Ελλάδας του 2016 και να βάλουν οι ίδιοι έναν πολύ σημαντικό τόνο: Ελπίζω ή Επιζώ;

Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να μπουν εδώ και να δηλώσουν συμμετοχή.

Info
L.A. (Life n' Art) Theater
ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΘΕΑΤΡΟ - ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ
www.latheater.gr Ι e-mail: [email protected]
Κωνσταντινουπόλεως 82,Τ.Κ.:10435
ΓΚΑΖΙ  (Μετρό Κεραμεικός)
Τηλ-fax: 210 5789337, 6987728541
https://www.facebook.com/festivalelpizosthnellada/