H Rosamund Pike στο νέο video clip των Massive Attack

rosamund-pike
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Το εκφραστικό χάρισμα της Pike και η κινηματογραφική βιρτουοζιτέ του Ringan Ledwidge σηματοδοτούν τη δυναμική επιστροφή των Massive Attack.

Η trip hop μπάντα από το Μπρίστολ μόλις κυκλοφόρησε video clip για το κομμάτι Voodoo in my Βlood, από το επερχόμενο EP με τίτλο Ritual Spirit. Μετά από πέντε χρόνια απουσίας από τα δισκογραφικά δρώμενα, οι Βρετανοί επιστρέφουν με ένα δυναμικό και τέρμα σκοτεινό κομμάτι, εφάμιλλο του μουσικού παρελθόντος τους που τούς ανέδειξε σε κορυφαία trip hop μπάντα. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να προωθήσουν την επιστροφή τους από μια συνεργασία χολιγουντιανών προδιαγραφών επιπέδου Rosamund Pike.

Η πρωταγωνίστρια του "Φιντσερικού" Gone Girl δένει εξαιρετικά τόσο με το ύφος του κλιπ όσο και με τους ήχους του κομματιού καθαυτού, προσδίδοντας και στα δύο την κατάλληλη δόση νοσηρότητας: η ψυχεδελική χορογραφία, η παγερή φυσιογνωμία και οι γεμάτες τρόμο εκφράσεις του προσώπου της δένουν «γάντι» με το σκηνικό στην έρημη αποβάθρα του μετρό και συμπληρώνουν εκπληκτικά τοτς δραματικούς τόνους του Voodoo in my Βlood. «Με ρωτάνε αν είχα ανάμειξη στο βίντεο... Κάποιος είπε ότι το κορίτσι που παίζει μου μοιάζει. Έχω πάει στο σταθμό Joe Strummer του μετρό. Είχα μια παράξενη συνάντηση εκεί μια φορά», λέει σαρκαστικά η Rosamund Pike.

Σχετικά με το νέο δίσκο, το Ritual Spirit έγραψε και παρήγαγε ο Robert del Naja των Massive Attack σε συνεργασία με τον μακροχρόνιο συνεργάτη της μπάντας Euan Dickinson. Το κομμάτι έχει φωνητικά από τους Young Fathers, τους οποίους ο Del Naja χαρακτήρισε ως  “την καλύτερη μπάντα στον κόσμο αυτήν τη στιγμή”. Στο EP επίσης περιλαμβάνεται και το κομμάτι Take It There, που σηματοδοτεί την επιστροφή του Tricky, καθώς και συνεργασίες με τον Roots Manuva (Dead Editors) και τον, νέο στα μουσικά δρώμενα, Azekel (Ritual Spirit).

Οι Massive Attack, μετά τις sold out συναυλίες τους στο Ηνωμένο βασίλειο, συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στην Ευρώπη. Το νέο live show τους είναι σχεδιασμένο από τον Robert del Naja και τους United Visual Artists, με τους οποίους το γκρουπ έχει μια μακροχρόνια συνεργασία. Support σε όλες τις συναυλίες κάνουν οι Young Fathers.

Κάντε Download / Stream το Ritual Spirit EP

iTunes:  http://po.st/RitualSpiritiT

Spotify: http://po.st/RitualSpiritSP

Official Store: http://po.st/MAOfficialStore