Ακούσαμε το νέο album των Playground Theory

playgound-theory3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η Αθηναϊκή μπάντα επιστρέφει δισκογραφικά με το δεύτερο album τους, μετά το ντεμπούτο τους το 2013, και μας παραδίδει ένα δίσκο με εννιά κομμάτια, μπολιασμένα με ανατολίτικες επιρροές και την αιθέρια, γνώριμη ατμόσφαιρα που αποπνέουν να είναι φυσικά παρούσα.

Το πρώτο single Little Things είναι χαρακτηριστικό δείγμα της νέας δουλειάς του συγκροτήματος, με τα αιθέρια φωνητικά της Μάρσια να πρωταγωνιστούν, και μικρές έθνικ πινελιές να δημιουργούν ένα πολύ όμορφο κομμάτι. Το All that Could Have Been που ανοίγει το album, είναι δυναμικό και ταυτόχρονα ονειρικό. Δεν είναι όμως μόνο η dream pop που ενδιαφέρει τους Playground Theory, μιας και στις συνθέσεις τους, επηρεάζονται κι από άλλα μουσικά είδη, όπως το ambient και η ψυχεδέλεια, αλλά και το post rock. Το Still είναι απλά ανατριχιαστικό, καθώς ξεκινά με σχεδόν ψιθυριστά φωνητικά, για να καταλήξει σε ένα λυτρωτικό ξέσπασμα, περιγράφοντας μια σκοτεινή ιστορία. Το A Never Empty Picture φλερτάρει με τη ψυχεδέλεια, ενώ οι ηλεκτρονικές φόρμες με έντονο το ανατολίτικο στοιχείο πρωτοστατούν στο Sun Inside. Μία στιγμή που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η διασκευή του παραδοσιακού Ζακυνθινού τραγουδιού Φυλακίσια, περασμένο από post rock φίλτρα. Η γλυκόπικρη synth pop του Princess κλείνει ιδανικά τον δίσκο, αφηγούμενο πάλι μια περίεργη, σκοτεινή ιστορία. 

Με το δεύτερο τους album, οι Playground Theory δίνουν ένα σαφέστερο δείγμα του ποιοι είναι, συνδυάζοντας με μαεστρία τις επιρροές τους από τον δυτικό και τον ανατολικό κόσμο. Αναμφισβήτητα είναι ένα album που προσφέρεται για πολλές ακροάσεις, για “χάσιμο” μέσα στις μυστηριώδεις, ονειρικές στιγμές του, από μια μπάντα που, αν συνεχίσει έτσι, θα έχει να μας δώσει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στο μέλλον.

Άλμπουμ: Cοnnect the dots
Καλλιτέχνης: Playground Theory
Label: PUZZLEMUSIK

Ροζίνα Αράπη