Essence of Thoughts: φως, χρώμα, κυβισμός στη γκαλερί Τhe Sowl

the-sowl The Sowl
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η Στυλιανή Παπαδόδημα απεικονίζει τα ζωγραφικά της οράματα μέσα από μια ποικιλία μορφών που βασίζονται στις εσωτερικές της δονήσεις.

Μετά την πολύ επιτυχημένη έκθεση Waves of Infinity της διεθνούς φήμης κολορίστα, Μίλυς Μαρτιώνου, ο πρώην «Στάβλος» στο Θησείο και νυν πολυχώρος The Sowl φιλοξενεί την πρώτη ατομική έκθεση της Στυλιανής Παπαδόδημα με τίτλο Essence of Thoughts. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 20.00 στην γκαλερί του πλήρως μεταμορφωμένου ιστορικού κτηρίου των στάβλων του ‘Οθωνα. Στην πρώτη της έκθεση, η Στυλιανή απεικονίζει τα ζωγραφικά της οράματα μέσα από μια ποικιλία μορφών που βασίζονται στις εσωτερικές της δονήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις επηρεασμένη από τον κυβισμό, η Στυλιανή χρησιμοποιεί το ζωγραφικό της ένστικτο προκειμένου να αποδώσει τις δυνάμεις εκείνες που συνθέτουν και συντίθενται μέσω του φωτός και των αγαπημένων της βασικών χρωμάτων.

Για την Στυλιανή Παπαδόδημα, σε περιόδους ανθρωπιστικής κρίσης η τέχνη παραμένει ο πολιτισμικός φάρος του ανθρώπου αναζητώντας εναλλακτικές μέσα από συναισθήματα, φαντασία και χρώματα. Απαρνούμενη το στείρο χαρακτήρα της σημερινής εποχής, έχει την ικανότητα να προκαλεί με τα έργα της το ανθρώπινο συναίσθημα, διατηρώντας πάντοτε την αυτονομία και τη μέθοδό της με βασικά χρώματα το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε, τα οποία κυριαρχούν μέσα της και αποτελούν πηγή έμπνευσης που αντικατοπτρίζεται και στους πίνακές της, ενώ συγχρόνως προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων χορηγώντας στις φλέβες του ανθρώπου με την τέχνη της στοιχεία ευεργετικά, μέσα από τα οποία ελπίζει στην αλήθεια και σε έναν κόσμο πιο ηθικό, πιο δίκαιο.

Info
Εγκαίνια έκθεσης: 4 Mαρτίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 5 Μαρτίου – 18 Μαρτίου 2016
Τhe Sowl: Ηρακλειδών 10, Θησείο, 11851, Αθήνα
E: [email protected] – [email protected]
W: www.thesowl.com
T: 2103450003