O Damien Hirst συνεργάζεται με τον κιθαρίστα των Gorillaz

gorillaz
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ο επιδραστικός Βρετανός καλλιτέχνης δημιουργεί έργα τέχνης για το ντεμπούτο album του κιθαρίστα των Gorillaz.

Το Jeff Wootton τον γνωρίσαμε ως τον κιθαρίστα των Gorillaz. Πρόσφατα ωστόσο (26/2) ο μουσικός ξεκίνησε solo πορεία στη δισκογραφία, κυκλοφορώντας την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο The Way The Light. Το album κυκλοφορεί μόνο σε βινύλιο (από την εταιρεία The Vinyl Factory) και μάλιστα σε περιορισμένο αριθμό. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως κάθε μία από τις 500 κόπιες του The Way The Light έχει παραχθεί σε συνεργασία με τον περίφημο καλλιτέχνη Damien Hirst, ο οποίος και δημιούργησε 10 έργα τέχνης, ένα για κάθε τραγούδι του LP. Το album πωλείται προς 60 λίρες.

Tην ίδια στιγμή, ο Damon Albarn επιβεβαίωσε την κυκλοφορία του πέμπτου album των Gorillaz, το οποίο ακολουθεί το The Fall του 2011. Όπως δήλωσε για την επερχόμενη δουλειά του γκρουπ, το album βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο κι επομένως είναι νωρίς για σπέκουλες περί συνεργασιών.

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις του καλλιτέχνη Jamie Hewlett για την πορεία των Gorillaz, ο νέος δίσκος θα συνοδεύεται από αλλαγές στην οπτική προσέγγιση του animated γκρουπ: «Θα έχουμε αλλαγές- δεν μπορώ να σας πω ακόμα τι ακριβώς. Πρόκειται όμως να είναι διαφορετικό, δεν μπορώ να κάνω πάλι πράγματα που έχω ήδη κάνει, δεν είναι ενδιαφέρον για μένα. Όπως ο Damon εξελίσσει τη μουσική του και κινείται προς τα εμπρός, έτσι κι εγώ σκοπεύω να κάνω το ίδιο με το εικαστικό κομμάτι της μπάντας. Θα έχει διαφορετικό look».

Damon Albarn

Η tracklist του The Way The Light
1. Sea of Sound
2. Venus
3. Sonik Drips
4. Ceremony Waltz
5. So Lonely
6. Reprise (Reverie Interlude)
7. Reverie
8. The Eternal
9. The Way the Light Bends Around You
10. The End