Νέοι εικαστικοί «ζωντανεύουν» τις άδειες βιτρίνες

neoi-eikastikoi-zontaneuoun-tis-adeies-bitrines

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Τα φετινά Χριστούγεννα οι νέοι παίρνουν τα ηνία της γιορτής και δίνουν μήνυμα ελπίδας και συμμετοχής. Ένας από τους στόχους του εορταστικού προγράμματος είναι να τονωθεί το εμπορικό κέντρο της Αθήνας, όπου τον τελευταίο καιρό το φαινόμενο των λουκέτων έχει αυξηθεί δραματικά.

Φοιτητές και απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, αναλαμβάνουν να ζωντανέψουν εικαστικά δρόμους του κέντρου και να μετατρέψουν τη θλιμμένη πρόσοψη των άδειων και κλειστών καταστημάτων σε «Παράθυρα Τέχνης», με διπλό στόχο να τονωθεί το ενδιαφέρον των Αθηναίων για το εμπορικό κέντρο της πόλης και να δοθεί η ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να δείξουν τη δουλειά του.

Η εικαστική δράση «Τέχνη στις Βιτρίνες» θα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 17 Δεκεμβρίου, που ξεκινάει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Στο τέλος της έκθεσης ο Εμπορικός Σύλλογος θα βραβεύσει τα τρία καλύτερα έργα, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων θα απονείμει μετάλλιο στον καλύτερο χώρο.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Μάριος Σπηλιόπουλος, ενώ υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Όλγα Πατούνη.

Πληροφορίες: www.christmasinathens.gr και www.facebook.com/christmasinathens2011