Είδαμε τον Parov Stelar την 2η μέρα του Release Festival (Photos)

parov-13 click@life
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

To line up της δεύτερης ημέρας του νέου αυτού φεστιβάλ μουσικής ήταν τόσο δυναμικό, που, αν και κάτω από τον καυτό ήλιο των Αθηνών, κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινό, προθερμαίνοντας το για τα καλά.

φωτογραφίες: Ελίζα Πορτοκαλάκη

Πρώτοι στη σκηνή ανέβηκαν οι "GAD", ακολούθησε ο Rsn, παρέα με την Thaliah και τον BnC και ήταν περίπου 19.00 και κάτι, όταν ο προαύλιος χώρος της Πλατείας Νερού άρχισε να γεμίζει αισθητά.  Άλλωστε ο καυτός ήλιος και η ζέστη δεν καθιστούσαν δύσκολη μόνο την προσέλευση του κόσμου, αλλά και το έργο των καλλιτεχνών. 

Σειρά είχαν οι "Chinese Man", που πραγματικά μας έκαναν να ιδρώσουμε, αφού δεν γινόταν να μην αφεθούμε στους trip hop, hip-hop, funk, dub και reggae ρυθμούς τους, ενώ λίγο μετά τις 20.30 στη σκηνή βρέθηκαν οι "Scott Bradlee's Postmodern Jukebox", μαγεύοντας το πλήθος με την έκταση και την ποιότητα της χροιάς τους, αλλά και το άκρως προσεγμένο χορευτικό και μουσικό show που είχαν ετοιμάσει.

Πιστός στο ραντεβού του ο Parov Stelar έκανε εντυπωσιακή είσοδο στις 22.30, συντροφιά με την εξαίρετη μπάντα του, από την οποία ξεχώριζε η γυναίκα της παρέας Cleo Panther. 

Ανάμεσα σε όσα ακούσαμε μέσα στη μιάμιση ώρα που βρισκόταν στα decks ήταν τα "Hit Me Like a Drum", "Booty Swing", "I Need L.O.V.E.", "Clap Your Hands", "Josephine", "Catgroove", "The Speed Demon" και "The Invisible Girl", ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι δυσανασχέτησαν που δεν άκουσαν μία από τις μεγαλύτερές του επιτυχίες, το "Princess".

  • Αντικειμενικά, το Line up, αν και καταπληκτικό, δεν ταίριαζε ιδιαίτερα με το στυλ του πρωταγωνιστή της βραδιάς και μόνο οι "Scott Bradlee's Postmodern Jukebox" ήταν εκείνοι που μας έβαλαν στο κλίμα της συνέχειας που θα ακολουθούσε.
  • Ο Parov προσωπικά δεν με κράτησε σε ...εγρήγορση, δεν έκανε τη διαφορά, ούτε πιστεύω πως έδωσε κάτι παραπάνω στο πιστό του κοινό όλα αυτά τα χρόνια που εκείνος επιλέγει να εμφανίζεται στην Ελλάδα.

    Αρνητική εντύπωση άφησε σε αρκετούς το γεγονός ότι δεν καλωσόρισε τους θαυμαστές του, σε αντίθεση με όλους τους προηγούμενους καλλιτέχνες, που όχι μόνο επικοινωνούσαν από τη σκηνή με τον κόσμο, αλλά και μετά το πέρας της εμφάνισής τους, περιφέρονταν ανάμεσα στο πληθός συνομιλώντας μαζί του.

ΜΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΚΗ / [email protected]