Ακούσαμε το νέο album της Gwen Stefani

gwen-stefani-album
ΤΡΙΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Τρίτο album για την πρώην τραγουδίστρια των No Doubt, δέκα χρόνια μετά το “Sweet Escape”, που φιλοδοξεί να μας συστήσει ένα νέο εαυτό και να μοιραστεί μαζί μας τις «αλήθειες» της.

Η Gwen Stefani όταν αποχώρησε από τους No Doubt, πλασαριζόταν σαν μια πλατινέ δυναμική τραγουδίστρια, πιστή στις pop διδαχές της Madonna, εμπλουτίζοντας την persona της με την «αλητεία» που της άφησε η προηγούμενη της μπάντα, ακόμα και αν αντικατέστησε τα baggy παντελόνια και το ατημέλητο look, με εκθαμβωτικά videoclips και σύνολα υψηλής ραπτικής. Δυστυχώς η καριέρα της δεν απογειώθηκε ποτέ όσο θα έπρεπε, παρότι έχουμε να θυμόμαστε τις εξαιρετικές τις συνεργασίες με την Eve και εκείνο το “Hollaback Girl”, που ακόμα ακούγεται πού ευχάριστα.

Στα χρόνια που  ακολούθησαν, χώρισε από τον αγαπημένο της Gavin Rossdale, και υπέφερε από ένα writer’s block, γεγονότα που πήγαν πίσω την καριέρα της. Η διάλυση του γάμου της λειτούργησε σαν εφαλτήριο για να γράψει τα νέα της τραγούδια. Το “Used To Love You”, είναι μια μπαλάντα, με τα γνώριμα γυρίσματα της φωνής της, που όμως δεν συγκινεί κανέναν, ίσως μόνο την ίδια. Η φλόγα είναι παντελώς απούσα, ακόμα και στα πιο uptempo κομμάτια όπως το “Make Me Like You”.  

Κάποιες καλές στιγμές όπως το “Red Flag” χάνονται μέσα σε έναν χαμό αφέλειας και pop περασμένων χρόνων που δεν βρίσκουν αντίκρισμα στη σημερινή εποχή, που βασιλεύουν η Beyoncé, η Rihanna ή η Nicki Minaj.

Σαν σύνολο λοιπόν, το “This is What The Truth Feels Like” αδυνατεί να μας συνδέσει με τις προσωπικές ιστορίες της Gwen Stefani, αφήνοντάς την μόνη να ερμηνεύει για τον χαμένο έρωτα και την αναγέννηση που έρχεται κάποια στιγμή, μετά το τέλος μιας σχέσης.  Στο πιο προσωπικό και ώριμο βήμα της μέχρι τώρα καριέρας της, δεν μας προκαλεί πάρα ελάχιστες συγκινήσεις. Περιμέναμε σίγουρα περισσότερα.   

Άλμπουμ: THIS IS WHAT THE TRUTH FEELS LIKE
Καλλιλτέχνης: GWEN STEFANI
Label: INTERSCOPE

Ροζίνα Αράπη