Ένα πνευματώδες μανιφέστο για την σύγχρονη καθημερινότητα

auto-edo-einai-nero
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Το βιβλίο «Αυτό εδώ είναι νερό-Μερικές σκέψεις για τη ζωή» του David Foster Wallace κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κριτική.

Αντιμέτωπος με την πρόκληση να συνοψίσει όλα όσα πίστευε για τη ζωή, την ανθρώπινη φύση και τη μακροχρόνια ευτυχία σε μια σύντομη ομιλία προς τους απόφοιτους του Κολλεγίου Kenyon, ο διάσημος συγγραφέας Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας έγραψε αυτό το εκπληκτικό δοκίμιο, που εκδίδεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Ψάχνοντας για απαντήσεις σε φαινομενικά απλά ερωτήματα, σ’ αυτό το βαθύ και πνευματώδες μανιφέστο ο Γουάλας μάς προσφέρει κωμικές παρατηρήσεις για τη σύγχρονη καθημερινότητα και ανασκαλεύει βασικές αρχές της ανθρώπινης φύσης: Μας αποκαλύπτει την πιο θεμελιώδη και σημαντική θέση που παίρνουμε κάθε μέρα – πώς να σκεφτούμε για τον κόσμο που ζούμε.

Γραμμένο με τον μοναδικό συνδυασμό πηγαίου χιούμορ, βαθιάς σκέψης και πρακτικής φιλοσοφίας που χαρακτηρίζει το έργο του Γουάλας, το Αυτό εδώ είναι νερό εξερευνά τις προκλήσεις της καθημερινότητας και προσφέρει συμβουλές που μας εμπνέουν ξανά και ξανά με κάθε ανάγνωση.

Ο David Foster Wallace
Είναι ο συγγραφέας των κλασικών πια μυθιστορημάτων Infinite Jest, The Pale King και The Broom of the System (θα κυκλοφορήσει το 2016 στις εκδόσεις Κριτική), καθώς και των συλλογών διηγημάτων Αμερικανική Λήθη (Εκδόσεις Κέδρος, 2011 – μετάφραση Γιάννος Πολυκανδριώτης), Brief Interviews with Hideous Men, και Κορίτσι με παράξενα μαλλιά (Εκδόσεις Τραυλός, 2000 – μετάφραση Μαργαρίτα Κουλεντιανού), των συλλογών δοκιμιών και ρεπορτάζ Consider the Lobster και A Supposedly Fun Thing I’ll Never Do Again, και της μονογραφίας Everything and More: A Compact History of Infinity. Πέθανε το 2008.