Το Αιγαίο των Mουσικών: Nalyssa Green

donousa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Ζητήσαμε από τους Έλληνες μουσικούς να μας μιλήσουν για το αγαπημένο τους νησί του Αιγαίου και την ανάμνηση που τους σημάδεψε περισσότερο.

Πέρυσι πήγα στη Δονούσα για λάηβ. Για 3 μέρες. Τελικά έκατσα ένα μήνα. Έζησα σε μια καβάντζα στην παραλία και σε ένα μπαρ. Γνώρισα ανθρώπους που αγάπησα κεραυνοβόλα και ακόμα αγαπώ. Επίσης γνώρισα παραλίες, άμμο από αστερόσκονη, φεγγάρια που ψιθυρίζουν στο αυτί σου, αστέρια που χορεύουν κυκλικούς χορούς, μονοπάτια πρωτοπατημένα και βράχια ανέγγιχτα. Γίνομαι μελό αλλά έτσι είναι αυτό το νησί, σε κάνει λυρικό. Σε μαγεύει. Έχει μια ονειρική αίσθηση που τη νιώθω σε όλα τα νησιά των μικρών Κυκλάδων που έχω πάει. Κάτι υπερβατικό. Κάτι μη ρεαλιστικό. Μια σύνδεση με πράγματα μεταφυσικά. Μια αίσθηση ότι όλα είναι ένα.

Είμαι ένα. Σε τέτοια κατάσταση, με μια κιθάρα γυρνούσα από Κέδρο προς Λιβάδι, για φαΐ και ροζέ κρασί στο Μερσίνι, για δροσιά στην πηγή, Μέχρι Καλοταρίτισσα και πίσω στο Σταυρό, σε πανηγύρια, λάντζες, λεωφορείο τίγκα κόσμο και νησιώτικα, φεστιβάλ σε αμμουδιές, τζαμαρίσματα και μελωδίες. Όταν πήγα στη Δονούσα κουβαλούσα κάτι καινούρια τραγούδια ειπωμένα στα ελληνικά. Πρώτη μου φορά στα ελληνικά. Εκεί έκαναν ντεμπούτο σε άλλα αυτιά, αγαπήθηκαν τραγουδήθηκαν και απέκτησαν σώμα και υπόσταση. Και γυρνώντας ήταν έτοιμα και είχαν βρει και τη σωστή παρέα (εκεί γνώρισα τον παραγωγό μου Βασίλη Ντοκάκη). Το χιτ της παρέας και της παραλίας ήταν το Κοκτέιλ μου. Τραγουδιόταν ανάμεσα σε βουτιές και βραδινά κοκτέιλ, με παγάκια και (απαραιτήτως) 2 καλαμάκια. Πριν λίγες μέρες ξαναπήγα στη Δονούσα. Αυτή τη φορά κουβαλούσα το Κοκτέιλ ως έτοιμο κομμάτι, ηχογραφημένο και με βίντεο κλιπ, ήδη να σιγοτραγουδιέται εδώ και εκεί. Το γύρισα σπίτι του. Και αυτό και τα άλλα κομμάτια αδέρφια του. Και τώρα ανυπομονώ να μάθω τι θα κουβαλάω την επόμενη φορά που θα πηγαίνω στο νησί και κυρίως τι θα φέρω μαζί μου γυρνώντας.

«Κοκτέιλ θα σε κάνω με παγάκια, θα σε πιω με δύο καλαμάκια» τραγουδάει η Nalyssa Green

Ακούστε και δείτε εδώ το τραγούδι του καλοκαιριού, το δροσερό Κοκτέιλ.

H Nalyssa Green είναι μουσικός. Έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους (Barock, 2010 και The Seed, 2012), γράφει μουσική για το θέατρο (Ψύχωση 4.48, Φιλουμένα, Dogville κ.ά.). κι έχει δώσει τριψήφιο αριθμό συναυλιών σε Αθήνα, επαρχία και εξωτερικό. Έχει ανοίξει συναυλίες καλλιτεχνών όπως Yann Tiersen, Cat Power και Κωνσταντίνος Βήτα ενώ έχει συνεργαστεί και με πολλούς μουσικούς/μπάντες της Αθήνας (His majesty the king of Spain, Μανώλης Φάμελλος, Lumiere brother, Film κ.ά.) Πρόσφατα, ξεκίνησε να γράφει κι ελληνικό στίχο μαγεύοντας και πάλι με την αιθέρια φωνή και τις ρομαντικές μελωδίες της.