«Tαξίδι» στην Άνδρο για διακοπές γεμάτες τέχνη και γαστριμαργ(ε)ία

themelos-andros2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

14 καλλιτέχνες δημιουργούν ένα εικαστικό «Ταξίδι» στο χώρο του Θέμελου στο Μπατσί της Άνδρου από τις 2 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου του 2016.

Το WORK, στο πλαίσιο συνεργασίας του με τον Πολυχώρο Θέμελος, προτείνει μια απόδραση στο νησί με τη μεγάλη ιστορία, τα πολιτιστικά δρώμενα και τις ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές. Ένα πολυδιάστατο «Ταξίδι» με οδηγό την τέχνη αλλά και μια γευστική περιπλάνηση και απόλαυση στις νοστιμιές και στις επιλογές που προτείνουν οι άνθρωποι του Θέμελου με αγνές πρώτες ύλες, γνώση και μεράκι.

Oι συμμετέχοντες καλλιτέχνες -όλοι τους απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας- διαπραγματεύονται την πολυδιάστατη έννοια του ταξιδιού που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την περιπλάνηση, την εσωτερική αναζήτηση και την προσωπική εξερεύνηση. Το ταξίδι οράται ως όχημα αλλά και ως εμπειρία τόσο για την κατανόηση του εσώτερου εαυτού όσο και του Κόσμου γενικότερα. 

Εικαστικές δημιουργίες, βίντεο αρτ και εγκαταστάσεις (installations) είναι κάποια από τα έργα που θα εκτεθούν στον πρώτο όροφο του Πολυχώρου.

Συμμετέχοντες:
Αβαγιανού Ρένα, Anastasopoulos Daniel, Γαροφαλάκη Γιούλη, Γρηγορίου Κρίστι, Καραπάνου Νάντα, Λαουτάρη Δήμητρα, Μιχαλιτσιάνου Εσμεράλδα, Μοσχοβίτης Χαράλαμπος, Μπόμπορη Αγγελική, Μπότσαρη Κατερίνα, Μύρκα Ιωάννα, Παπαϊωάννου Ελένη, Σπηλιωτοπούλου Άντζυ, Συνοδινού Μαριλένα.

Ο Πολυχώρος Τέχνης και Πολιτισμού «Θέμελος» δημιουργήθηκε το 2007. Στεγάζεται στην παλιά ανακαινισμένη διώροφη κρεμμυδαποθήκη –κτίσμα του 1913- με σκοπό να συνδυάσει τη νησιώτικη φιλοξενία με τα πολιτιστικά δρώμενα, φιλοδοξώντας να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο νησί. Φιλοξενεί θεματικές μουσικές βραδιές (από ρεμπέτικα έως τζαζ), καθώς επίσης εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ταινιών, δρώμενα, σεμινάρια κ.ά.

Info
Εγκαίνια: Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 στις 20:30
Διάρκεια Έκθεσης: 2 Iουλίου έως 31 Αυγούστου 2016
Ώρες λειτουργίας: 10:00-15:00 & 19:00-23:00

«Θέμελος» Πολυχώρος Τέχνης και Πολιτισμού
Μπατσί 84501, Άνδρος Τ: 6976 861385, 22820 29426
Email: [email protected]