Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ «ενηλικιώνεται»

i-suggrafeas-tou-xari-poter-enilikionetai

ΤΡΙΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Αφού κατάφερε να δημιουργήσει το παγκόσμιο φαινόμενο που ακούει στο όνομα «Χάρι Πότερ», η συγγραφέας J.K. Rowling, αποφάσισε πλέον να κάνει στροφή προς την λογοτεχνία των ενηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του reuters, η βρετανίδα συγγραφέας, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει το επόμενο της βιβλίο, το οποίο αυτή τη φορά θα απευθύνεται σε μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό.

Αν και τόσο τον τίτλο όσο και το θέμα, είναι ακόμη επτασφράγιστα μυστικά, η Rowling δήλωσε ότι «αν και διασκέδασα πάρα πολύ γράφοντας τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ, το επόμενο βιβλίο μου θα είναι τελείως διαφορετικό».

Η 46χρονη συγγραφέας, της οποίας ο έφηβος μάγος κατάφερε να κάνει τα βιβλία της μπεστ σέλερ και ενέπνευσε και τις κινηματογραφικές ταινίες, κάνοντάς την όχι μόνο διάσημη αλλά και δισεκατομμυριούχο, αποφάσισε να στραφεί σε τελείως διαφορετικά συγγραφικά μονοπάτια.

«Η ελευθερία να εξερευνώ έναν ολοκαίνουργιο κόσμο είναι ένα δώρο που μου χάρισε η επιτυχία του Χάρι Πότερ, και στο νέο μου αυτό δρόμο η λογική συνέχεια είναι να έχω και έναν νέο εκδότη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα δικαιώματα πλέον του νέου μυθιστορήματος ανήκουν στις εκδόσεις «Little, Brown and Company», θυγατρική του ομίλου Hachette Book Group, οι οποίες θα ανακοινώσουν την ημερομηνία κυκλοφορίας και τον τίτλο, φυσικά, του νέου βιβλίου, μέσα στους επόμενους μήνες.

Πρόκειται για την πρώτη «μεγάλη» νουβέλα της Rowling, τα τελευταία χρόνια, καθώς ο τελευταίος Χαρι Πότερ εκδόθηκε το 2007, με ένα συμπληρωματικό βιβλίο το 2008.

Η J.K. Rowling ποζάρει στη χώρα του «Pottermore».

Ωστόσο ούτε η ίδια ούτε ο εκπρόσωπος της εκδοτικής της εταιρίας έδωσε στη δημοσιότητα τους όρους του συμβολαίου τους, ενώ αρνήθηκαν να αποκαλύψουν σχέδια για ενδεχόμενη συνέχεια στη νέα συγγραφική της περιπέτεια. Το μόνο που ξεκαθάρισαν είναι ότι το βιβλίο θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή.

Η 46χρονη Rowling έχει γράψει 7 βιβλία με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ, μέσα σε μία δεκαετία, μεταξύ του 1997 και του 2007, τα οποία έχουν πουλήσει 450 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως. Τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς των βιβλίων αγόρασε η Warner Bros., που έκανε οκτώ ταινίες με τον μικρό μάγο, φτάνοντας τα 7.7 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box-office, γεγονός που οδήγησε στο να κατακτήσουν την κορυφή στο παγκόσμιο franchise, στην ιστορία του κινηματογράφου.

Βέβαια, τον περασμένο χρόνο η Rowling, αποκάλυψε την «Pottermore», την ηλεκτρονική...χώρα του Χάρι Πότερ, δημιουργώντας έναν διαδραστικό δίαυλο με τους φανς του μικρού μάγου. Μετά από αυτό η ίδια δήλωσε: «έκλεισα με τον Χάρι Πότερ».

Αυτό που απομένει τώρα είναι να δούμε αν θα έχει και την ίδια επιτυχία στο πιο απαιτητικό ενήλικο κοινό.