H Beyoncé αφιερώνει τραγούδι στα θύματα του τουρκικού πραξικοπήματος

beyonce Daniela Vesco // facebook.com/beyonce
ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Στη συναυλία της στο Amsterdam, η τραγουδίστρια απέτισε φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.

Η συναυλία της στα πλαίσια του Formation Tour δόθηκε την επόμενη, και η Beyoncé μίλησε για την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία. Η απόπειρα πραξικοπήματος κόστισε τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους, ενώ 1400 τραυματίστηκαν. Το τραγούδι που επέλεξε να αφιερώσει στα θύματα ήταν το “Halo”. «Αυτό το κομμάτι είναι για την αγάπη. Θέλω να το αφιερώσω σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία”, είπε και κάλεσε τον κόσμο να τραγουδήσει μαζί της».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Queen Bey, αναφέρεται σε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα. Έχει ανοικτά στηρίξει το κίνημα #BlackLivesMatter, ζητώντας από όλους να κάνουν τον θυμό τους πράξεις, ύστερα από τις δολοφονίες Αφροαμερικανών στις Η.Π.Α. πριν μερικές βδομάδες. Σχολίασε και τη δολοφονία των πέντε αστυνομικών στο Dallas, που έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές που ακολούθησαν ύστερα από τις δολοφονίες. Στη σελίδα της στο Instagram έγραψε ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε ειρηνικές διαδηλώσεις χωρίς να υφίσταται επιπλέον βία.