Το Αιγαίο των Mουσικών: Angelika Dusk

antiparos

Τα κρυστάλλινα νερά της μικροσκοπικής Αντιπάρου 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Ζητήσαμε από τους Έλληνες μουσικούς να μας μιλήσουν για το αγαπημένο τους νησί του Αιγαίου και την ανάμνηση που τους σημάδεψε περισσότερο.

Ετοιμάζομαι να φύγω για διακοπές. Αναγκαίες πλέον, δε θυμάμαι την τελευταία φορά που απλώς κάθισα κάπου και δεν έκανα τίποτα. Θα πάω στην Αντίπαρο για δεύτερη φορά στη ζωή μου. Ένα νησί που συνδυάζει την ηρεμία αλλά και τη βραδινή ζωή. Οι παραλίες της πανέμορφες, κι ας έχω ακούσει να λένε το αντίθετο. Για μένα μια παραλία δεν πρέπει να εχει χίλιες ομπρέλες και δυνατή μουσικη από το beach bar. Το να ακούω το κύμα μου φτάνει. Για φαγητό ο Πιπίνος έχει καταπληκτικά θαλασσινά και βρίσκεται σε ένα πανέμορφο λιμανάκι από οπου βλέπεις το ηλιοβασιλεμα. Το κέντρο είναι γραφικό, με όμορφα σοκάκια και μαγαζάκια. Αυτό που μ’ αρέσει είναι ότι δεν έχει μεγάλα κλαμπ, αλλά μικρα μπαράκια με διαφορετικά είδη μουσικής το καθένα. Το Soul Sugar έχει καταπληκτικά κοκτειλ και μια ήσυχη αυλή, ενώ υπάρχουν και πολλά αλλά μικρά μπαράκια για όλα τα γούστα, όλα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Στο τέλος κάθε βραδιάς πρέπει (και τονίζω τη λέξη «πρέπει») να φας σουβλακι από την κυρία Τασία. Θα περιμένεις τουλάχιστον 20 λεπτά στην ουρά στις τρεις το πρωί για να πάρεις ένα, αλλά μετά θα ξαναπάς να περιμένεις γιατί θα θες κι άλλο. Θα μου μείνουν αξέχαστα τα βράδια που είχα περάσει στο ροκάδικο του νησιού, με κλασικά ροκ κομμάτια και πολλά σφηνάκια Jagermeister

Η Angelika Dusk είναι συνθέτης, στιχουργός και ερμηνεύτρια με κλασικές σπουδές στη μουσική (Brown University, ΗΠΑ και London Centre of Contemporary Music, Λονδίνο). Με επιρροές από Florence and the Machine, Editors και Archive μεταξύ άλλων, συνθέτει up-tempo pop τραγούδια, μπαλάντες αλλά πιο «σκοτεινά» τραγούδια που όλα αντανακλούν τις προσωπικές τις εμπειρίες. Μετρά σημαντικές συνεργασίες και πολυάριθμες live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ. Πέρσι κυκλοφόρησε το πρώτο της album "Marionette".