Το μαύρο γίνεται άσπρο στη χώρα της Αστυπάλαιας

pulse unknown
ΤΡΙΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Μετά την επιτυχία της έκθεσης Black is white #1 η γκαλερί The Pulse Kolonaki συνδιοργανώνει με την γκαλερί Δεξίμι της έκθεση Black is White #2 στην Χώρα Αστυπάλαιας.

To μαύρο και το άσπρο είναι πανέμορφα χρώματα. Το άσπρο αποτελεί το αντίπαλο δέος του μαύρου και τη μεταμόρφωσή του. Και οι δύο αντιθέσεις ενυπάρχουν στη ζωή και στην τέχνη. Και τα δύο χρώματα είναι ευπρόσδεκτα στη ζωή μας, γιατί το σκοτάδι εναλλάσσεται συνέχεια με το φως.

Μακριά από τις στερεοτυπικές αντιλήψεις ως προς τη σημειολογία και των δύο χρωμάτων, η έκθεση προβάλλει την ιδέα ότι η ανατροπή  τροφοδοτεί τη σκέψη, και το μαύρο μπορεί να προβάλλει την αθωότητα ενώ το άσπρο μπορεί να φαντάζει εξαιρετικά διαβολικό. Η συνύπαρξή τους δίνει την τελική διάσταση της πραγματικής φύσης τους.

unknown
Πολλοί διάσημοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες εξετάζουν τη διάστασή τους. Η επιλογή καλλιτεχνών από διαφορετικές εποχές και εικαστικές τάσεις φαινομενικά μοιάζει ασύνδετη. Με δεύτερη ανάλυση προκύπτει το σημείο σύγκλισης όλων τους: η δημιουργία σε ταραχώδεις περιόδους καθώς και η συναισθηματική τους σύνδεση με την Ελλάδα σε διαφορετικές φάσεις των κύκλων ζωής.

Συμμετέχουν:
Μάριος Πράσινος, Δημήτριος Γαλάνης , Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Μάνος Οράτης, Francois L’Hotel, Κορνήλιος, Mayo, Μίνως Αργυράκης, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Λένα Μορφογένη, Αντώνης Βάθης, Σταύρος Καντζίκης, Pazzi (Αντώνης Πρωτοπάτσης), Θέμος Μάιπας, Γεώργιος Παπαφίγκος και άλλοι.

unknown
Το The Pulse Project είναι ένα νέο, πρωτοποριακό πολιτισμικό και τουριστικό project που ξεκίνησε στην Αθήνα και στην τελική του φάση θα αποτελείται από ένα design ξενοδοχείο σχεδιασμένο από τον Διονύση Σοτοβίκη με in-house γκαλερί σύγχρονης τέχνης και εστιατόριο και μια μικρότερη γκαλερί στο Κολωνάκι. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2016 ξεκίνησε η λειτουργία της γκαλερί στην Χάρητος στο Κολωνάκι με σειρά εκθέσεων και συμμετοχή στην έκθεση Art Athina. H λειτουργία του ξενοδοχείου (The Pulse Residencies) του εστιατορίου (The Pulse Eatery) και της κεντρικής γκαλερί (The Pulse Central Gallery) στο ιδιόκτητο ακίνητο της εταιρίας στην Μιχαήλ Βόδα αναμένονται τον Απρίλιο του 2017.

Info
Διάρκεια έκθεσης: Έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Χώρος Τέχνης ΔΕΞΙΜΙ (δίπλα στον τελευταίο μύλο)
Χώρα Αστυπάλαιας