Το Αιγαίο των Mουσικών: Irene

koufonisia
ΤΡΙΤΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Ζητήσαμε από τους Έλληνες μουσικούς να μας μιλήσουν για το αγαπημένο τους νησί του Αιγαίου και την ανάμνηση που τους σημάδεψε περισσότερο.

Πιο έντονα όταν ακούω Αιγαίο θυμάμαι το προπέρσινο καλοκαίρι. Ήταν η δεύτερη φορά που ταξίδευα με την κολλητή μου για Κουφονήσια. Σε μια από τις πανέμορφες παραλίες του νησιού γνωρίσαμε έναν στην αρχή παράξενο τύπο, που είχε έρθει διακοπές εντελώς μόνος, με ένα σακίδιο και μια Go Pro στο χέρι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την φράση που μου είχε πει: «Απλά έκλεισα τα μάτια και διάλεξα ένα μέρος με το δάχτυλο μου πάνω στον χάρτη. Και ήρθα εδώ»

Ο φίλος αυτός με τις πολλές ανησυχίες του τότε, μπήκε στην ζωή μας εντελώς ξαφνικά και χωρίς να το καταλάβουμε μέσα από την παρέα, τις εξερευνήσεις, την πεζοπορία και τα ξενύχτια με πολύ μάι-τάι και χορό, περάσαμε τις πιο αξέχαστες διακοπές ξεχνώντας εντελώς για λίγες μέρες ό,τι υπήρχε στην άλλη άκρη του κόσμου. Κάπως έτσι φάνταζε η Αθήνα εκείνες τις μέρες για μας. 

Ο λόγος που ήθελα να γράψω για εκείνο το καλοκαίρι είναι γιατί πιστεύω πως βρήκαμε ακριβώς το νόημα των καλοκαιρινών διακοπών. Να είσαι με ανθρώπους που αγαπάς, να γνωρίζεις νέους τύπους και πρόσωπα που μπορεί στο μέλλον να τα αγαπήσεις και αυτά με την σειρά τους και όλα να συνωμοτούν για να έχεις στο τέλος γυρίζοντας, ένα τεράστιο χαμόγελο.

Η Irene (κατά κόσμον Ειρήνη Καρολίνα Παργινού) γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1990. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και παράλληλα φοίτησε στην Δραματική σχολή του Αιμίλιου Βεάκη. Είναι λυρική σοπράνο, με ιδιαίτερη αγάπη στην soul μουσική. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της EP, σε συνεργασία με τον πετυχημένο συνθέτη και παραγωγό Ian Ikon. Μετά το πρώτο της single 'Like A Rainbow", που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο 2015 κυκλοφορεί πάλι σε στίχους και μουσική του Ian Ikon και από την Μinos EMI ένα νέο bluesy soul κομμάτι με τίτλο "Invisible love".