Εγκαινιάσαμε τη συναυλική σεζόν με Kikagaku Moyo και Cyanna Mercury

kikagaku-moyo4 Ντιάνα Καλημέρη
ΤΡΙΤΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Όπως φαίνεται, και αυτή η σεζόν ανήκει στην ψυχεδέλεια, μιας και το κοινό αγκάλιασε θερμά τους Ιάπωνες στην παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας, και αυτοί προσέφεραν ένα live που θα θυμόμαστε για καιρό.

Στις 21:30, οι Cyanna Mercury εμφανίστηκαν επί σκηνής. Μετά από ένα καλοκαίρι στο οποίο εμφανίστηκαν σε πολλές πόλεις και φεστιβάλ, η μπάντα έχει αποκτήσει ένα καταπληκτικό δέσιμο.

Ντιάνα Καλημέρη
Η δουλειά και η αφοσίωσή τους έχουν αποδώσει καρπούς, μιας και η εμφάνιση της Κυριακής ήταν από τις καλύτερες τους, με τη σκοτεινή ψυχεδέλεια, τη μίξη της παράδοσης με το rock n’ roll της δύσης να συνθέτουν έναν ήχο, όχι πρωτότυπο, αλλά σίγουρα γοητευτικό.

Ντιάνα Καλημέρη

Οι Kikagaku Moyo επί σκηνής 

Από το επιβλητικό “Horse Dark As Night”, μέχρι το ηδονικό “Lilith”, οι Mercury μας προιδέασαν ότι το αναμενόμενο album τους “Archetypes”, θα μας ενθουσιάσει. 

Ντιάνα Καλημέρη

Σειρά είχε το main act, οι Ιάπωνες Kikagaku Moyo. Ελάχιστοι περίμεναν, ίσως μόνο οι πιο υποψιασμένοι, ότι θα βλέπαμε μια ζωντανή εμφάνιση που θα μας έκανε να παραμιλάμε.

Ντιάνα Καλημέρη
Η ψυχεδέλεια, το groove, αλλά και ο δυναμισμός, εναλλάσονταν με ρυθμό πολυβόλου, και από ονειρικές μελωδίες με πρωταγωνιστή το sitar, η ατμόσφαιρα θύμιζε μέσα σε ελάχιστο χρόνο metal συναυλία, -όπως στο “Green Sugar”  ή το φανταστικό “Tree Smoke”, με  headbanging τόσο της μπάντας όσο και του κοινού –πολλά εύσημα στον drummer-.

Ντιάνα Καλημέρη

Δεν μπορούσες παρά να παραδοθείς σε αυτούς τους τρομερούς τύπους, με την εμφάνιση που θύμιζε περασμένες δεκαετίες, αλλά με ένα παίξιμο που δεν αστειευόταν καθόλου. Ήρθαν  να πάρουν κεφάλια, και τα κατάφεραν. Χειροκροτήθηκαν θερμά, και φυσικά υπήρξε και ένα καταιγιστικό encore για να κλείσει η εμφάνιση τους με τον καλύτερο τρόπο. 

Ντιάνα Καλημέρη

Με τον καλύτερο τρόπο λοιπόν, άνοιξε και αυτή η συναυλιακή σεζόν, και είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε τους αγαπημένους μας πλέον Ιάπωνες ξανά στα μέρη μας. 

Ντιάνα Καλημέρη

Οι Kikagaku Moyo και οι Cyanna Mercury εμφανίστηκαν στην Death Disco στις 04/09/16.

Ροζίνα Αράπη

Φωτογραφίες: Ντιάνα Καλημέρη