«Ψυχή τε και σώματι» ο Bowie στο Burning Man;

bowie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ε! στάχτες του David Bowie διασκορπίστηκαν στο πρόσφατο φεστιβάλ Burning Man που έγινε και φέτος στη έρημο της Νεβάδα.

Το Ε! αναφέρει ότι το βαφτιστήρι του Bowie είχε πάρει την άδεια από τη χήρα του τραγουδιστή, Ιman, να πάρει λίγες από τις στάχτες και να τις διασπείρει στο φεστιβάλ. Ο Bowie φέρεται να είχε μιλήσει για το φεστιβάλ εκτενώς με το βαφτιστήρι του, το οποίο και αγαπούσε ιδιαίτερα για το μήνυμα του.

Ο Bowie τιμήθηκε και από μια ομάδα 70 ατόμων στον ναό του φεστιβάλ, μια ξύλινη κατασκευή όπου οι παρευρισκόμενοι αποτίουν φόρο τιμής στους αγαπημένους τους που έχουν φύγει από τη ζωή. Στο τέλος του φεστιβάλ βάζουν φωτιά στην κατασκευή και την παρακολουθούν μέχρι να καταστραφεί ολοσχερώς. Ένας από τους συμμετέχοντες στη μικρή τελετή δήλωσε ότι οι περισσότεροι είχαν βάψει τα πρόσωπα τους με την χαρακτηριστική “Ziggy Starrdust” αστραπή του Bowie και έπαιζαν την μουσική του κατά την διαδρομή από και προς τον ναό.

To Βlackstar έμελλε να γίνει το κύκνειο άσμα του μεγάλου καλλιτέχνη

Ο χαρισματικός Bowie πέθανε στις 10 Ιανουαρίου φέτος, μετά από μάχη με τον καρκίνο που κράτησε 18 μήνες. Λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή και ανήμερα των 69ων γεννεθλίων, κυκλοφόρησε το τελευταίο και 25ο του δίσκο, το “Blackstar”.