Πού θα μάθουμε να γράφουμε τις καλύτερες ιστορίες;

dimiourgiki-grafi2
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Και φέτος το φθινόπωρο θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πώς γράφεται ένα λογοτεχνικό έργο, μικρής ή μεγαλύτερης φόρμας, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ιανός
Τα Εργαστήρια Βιβλίου στον Iανό, τα οποία δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2013, φέτος επανέρχονται με σεμινάρια δημιουργικής γραφής που στόχο έχουν να κατακτήσουν οι νέοι συγγραφείς τα μυστικά της γραφής καλλιεργώντας τους τρόπους έκφρασής τους. Στην διεύθυνση σπουδών βρίσκονται οι Μισέλ Φάις και Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Η παρουσίαση και ενημέρωση για τους θεματικούς κύκλου

Εκδόσεις Πατάκης
Η Σχόλη των Εκδόσεων Πατάκη ξεκινούν τον νέο, ενδέκατο κύκλο σπουδών όπου συγγραφείς και επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου, ειδικευμένοι ανά θεματικό κύκλο, αναλαμβάνουν να μας παρασύρουν στη συναρπαστική περιπέτεια της γραφής. Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής εισηγητές είναι οι συγγραφείς Μισέλ Φάις και Νίκος Δαβέττας. 
Το Open Day ενημέρωσης και γνωριμίας είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016, στις 12:00 μ., στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65).

Εκδόσεις Μεταίχμιο
Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση με όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές που απαιτεί η συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου. Με άξονα τα κείμενα των συμμετεχόντων αναλύεται βήμα βήμα η πορεία από την αρχική σύλληψη ως την πλήρη ανάπτυξή της. Τα μαθήματα αφορούν στις κατηγορίες Μυθιστόρημα και Διήγημα με υπεύθυνο τον συγγραφέας Κωνσταντίνος Τζαμιώτης και ξεκινούν την Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου. 

Μικρό Πολυτεχνείο
Το Μικρό Πολυτεχνείο οργανώνει Masterclass Συγγραφής & Λογοτεχνίας που οδηγεί τους συμμετέχοντες του στη συγγραφή και τη σύνταξη ολοκληρωμένου Λογοτεχνικού Έργου (νουβέλα, συλλογή διηγημάτων, παραμύθια, ποιητική συλλογή, θεατρικό έργο κτλ) καθώς και στην επιμέλεια. Εισηγήτρια είναι η Χριστίνα Οικονομίδου και τα μαθήματα ξεκινούν την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου. Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται μετά από προσωπική συνέντευξη.