Ο Χάρι Χόλε του Τζο Νέσμπο έρχεται στα βιβλιοπωλεία

tzo-nesmpo-fotografia
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Την ερχόμενη άνοιξη, ο Τζο Νέσμπο επιστρέφει με τον αγαπημένο του ήρωα σε νέα περιπέτεια.

Το νέο βιβλίο του Τζο Νέσμπου που αναμένουμε από τις εκδόσεις Ψυχογιός τιτλοφορείται «Η δίψα» και αποτελεί τη συνέχεια του μπεστ σέλερ «Αστυνομία» (του δέκατου βιβλίου στη σειρά Χάρι Χόλε), στο οποίο ο βετεράνος επιθεωρητής παλεύει να προστατέψει τους συναδέλφους του από έναν δολοφόνο που επιζητά εκδίκηση από την αστυνομία. Στη «Δίψα» ο Χάρι θα ξαναενταχθεί στις τάξεις της αστυνομίας του Όσλο, για να εντοπίσει έναν σίριαλ κίλερ που σκοτώνει χρήστες του κοινωνικού δικτύου γνωριμιών Tinder. Ο τρόπος και η μέθοδος του δολοφόνου θα οδηγήσουν τον Χάρι στο κυνήγι μιας νέμεσης από το παρελθόν.
Ο Χάρι Χόλε είναι ο καλύτερος επιθεωρητής της νορβηγικής αστυνομίας και ο χειρότερος δημόσιος υπάλληλος όλων των εποχών. Ψηλός, ξανθός, με κοντοκουρεμένο μαλλί και στα πρόθυρα του αλκοολισμού, φιλοδοξεί να αντιληφθεί τη φύση του κακού αλλά και την ουσία της αγάπης, και βρίσκεται συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού.

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο Νέσμπο:

«Πάντα επέστρεφα στον Χάρι, είναι η αδελφή ψυχή μου. Βέβαια είναι ψυχή χαμένη στο σκοτάδι, οπότε η εμπειρία της κατάδυσης σ’ αυτήν είναι μεν συναρπαστική αλλά και συναισθηματικά εξαντλητική. Όμως ο Χάρι και η ιστορία του αξίζουν τις άγρυπνες νύχτες μου».
 

Οι Nesbomaniacs θα πρέπει να αρχίσουν να ζεσταίνονται, καθώς το 2017 θα είναι η χρονιά του Τζο Νέσμπο, αφού συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία της «Νυχτερίδας», του πρώτου βιβλίου της σειράς Χόλε, ενώ το φθινόπωρο θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον «Χιονάνθρωπο» με τον Michael Fassbender στον ρόλο του Χόλε.