Η οδός Ευρυπίδου υποδέχτηκε ένα νέο πολιτιστικό χώρο

e30 GDISTUDIO.COM
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Τα εγκαίνια έγιναν με την έκθεση του Βαγγέλη Τζερτζίνη «Sea(e)scapes of Greece 2014-2016: The years of crisis».

Στον αριθμό 30 της οδού Ευριπίδου, μεταξύ Αιόλου και Αθηνάς, στην καρδιά του εμπορικού τριγώνου, ένας νέος πολιτιστικός χώρος προσθέτει επιπλέον ρυθμό στη διαρκώς αυξανόμενη καλλιτεχνική δραστηριότητα του κέντρου της πόλης.

Στο δεύτερο όροφο μιας πρώην βιοτεχνίας έτοιμων ενδυμάτων, ένας ανακαινισμένος βιομηχανικός χώρος 200 τ.μ, φιλοδοξεί να αναζωογονήσει την εικαστική αλλά και ευρύτερα πολιτιστική ζωή της περιοχής. Το ε30 Art Space είναι ταυτισμένο ιδιοσυγκρασιακά με το αστικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Υιοθετεί το όνομά του από το αρχικό γράμμα της οδού Ευριπίδου και τον αριθμό 30 του δρόμου όπου εδρεύει το κτήριο.

GDISTUDIO.COM

O χώρος άνοιξε τις πόρτες του το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 20.00, με τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Βαγγέλη Τζερτζίνη. Αφορμή για την έκθεση, η πρωτοφανής κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Η σειρά των 45 ασπρόμαυρων φωτογραφικών έργων είναι η αλληγορική αποτύπωση μιας σκληρής μα και παράξενης πραγματικότητας. 

Η οπτική επαφή με το υγρό στοιχείο λειτουργεί ψυχαναλυτικά και γίνεται αφορμή μιας εικονικής απόδρασης. Σκέψεις ασπρόμαυρες, ιδεατές συνθήκες διαβίωσης, διέξοδα-αδιέξοδα, βίαιες αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή συνθέτουν το σκηνικό μιας νέας καθημερινότητας που πρέπει να διαχειριστούμε.

GDISTUDIO.COM
Ο Βαγγέλης Τζερτζίνης
Γεννήθηκε στον Πειραιά και η θάλασσα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δουλειά του. Σπούδασε γραφικές καλές τέχνες. Παράλληλα με τις σπουδές του, άρχισε να δουλεύει ως ελεύθερος φωτορεπόρτερ με συνεργασίες στον αθηναϊκό και ξένο τύπο. To 1990 ίδρυσε το δημιουργικό γραφείο [gdistudio.com] στον Πειραιά, παρέχοντας κυρίως υπηρεσίες γραφιστικής σχεδίασης και διαφημιστικής φωτογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις και, τέλος, έχει διακριθεί σε διεθνείς και εθνικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς (IPA, LensCulture, MIFA, Public Photo awards, ΦΩΤΟγράφος).

Info
Διάρκεια έκθεσης:  15 Οκτωβρίου έως 30 Οκτωβρίου 2016

Ε30
Ευριπίδου 30 (2ος όροφος)
105 51 Ψυρρή  
T: 210 41 36 680 
E: [email protected]