Ένα παγώνι στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

me-too-mpenaki Photo: Giorgos Vitsaropoulos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Έχει… ξεπηδήσει από τον πολύπλοκο διάκοσμο ενός φορέματος της Κρήτης του 17ου αιώνα.

Όπως και ο λαγός, το λουλούδι, σκηνές από τη φύση και όντα υπαρκτά αλλά και φανταστικά που μεγεθύνονται, αλλάζουν χρώμα και συνθέτουν ένα νέο μοτίβο το οποίο εφαρμόζεται σε τζάμι, σε χαρτί και σε ξύλινες επιφάνειες. Πρόκειται για τις νέες δημιουργίες της ομάδας metoo, η οποία ερευνά ένα νέο τρόπο να αντιληφθεί κανείς κάτι οικείο, που προέρχεται από μία αλλοτινή εποχή.

Photo: Giorgos Vitsaropoulos

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων του Πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει», οι metoo διαμορφώνουν τη βιτρίνα και εκθέτουν τα νέα τους αντικείμενα, τα οποία δημιουργήθηκαν μετά από μελέτη σύγχρονων μοτίβων και των εφαρμογών τους. Αντικείμενα καθημερινής χρήσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάσεις επάνω σε ένα τραπέζι, ως δίσκοι αλλά και αυτόνομα έργα σε τοίχο. 

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, στις 12.30 το μεσημέρι, στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα θα παρουσιαστούν σε ειδικό happening!

Η ομάδα metoo αποτελείται από την Αλίκη Κακουλίδου και τη Δήμητρα Βασιλάκου. Αντικείμενο εργασίας της αποτελεί η οπτική επικοινωνία, με έμφαση στην έρευνα σε θέματα πολιτισμού.

Info
Διάρκεια: 12 Oκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου 2016
Παρουσίαση: Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, ώρα 12.30 

Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα
Κριεζώτου 3, Αθήνα
http://benakishop.gr/el/content/72-metoo