Η αυτοβιογραφία ενός μοναχικού Sex Pistol

steven-Jones
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Από τα τραυματικά παιδικά χρόνια στο Λονδίνο και την δόξα επί σκηνής, μέχρι την παρακμή και αναγέννηση του.

Ο κιθαρίστας των Sex Pistols, Steve Jones ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του «Lonely Boy: Tales Of A Sex Pistol» τον Ιανουάριο του 2017 από την Da Capo Press, στα τεσσαρακοστά γενέθλια του εμβληματικού «Never Mind The Bollocks».

Η αυτοβιογραφία μιλά για τις τραυματικές εμπειρίες των παιδικών χρόνων τού Jones στο Δυτικό Λονδίνο, την παραβατικότητα του σε μικρή ηλικία και το πώς κατέληξε να γίνει μέλος των Sex Pistols. Ο Jones μοιράζεται ακόμη τις πρώτες εντυπώσεις και αναμνήσεις από τη σχέση του με τον αυτοκαταστροφικό Sid Vicious, όπως και από τις πιο πρόσφατες περιπέτειες του, όπως το σνομπάρισμα του Rock And Roll Hall of Fame. Το βιβλίο περιγράφει, επιπλέον, τις περιπέτειες του σταρ και μετά το θρυλικό πανκ συγκρότημα, καθώς και τα προβλήματά του με τα ναρκωτικά που σχεδόν του στοίχισαν τη ζωή.

Ο Jones έδωσε, με τον τρόπο του, φωνή στην απογοητευμένη και οργισμένη νεολαία της γενιάς του και μετά. Αν και ο Jones υπήρξε αυτοδίδακτος μουσικός σε μια μουσική σκηνή με «εχθρική στάση» στην τεχνική και την πειθαρχεία, έχει ψηφιστεί ως ένας από τους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών από το Rolling Stone.