Έμμεση «αναγνώριση» του Νόμπελ Λογοτεχίας από τον Dylan

bob-dylan-2014
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Mια βραχύβια ανάρτηση στην ιστοσελίδα του θρυλικού τραγουδιστή -εκ παραδρομής;- έσπασε τη σιωπή του αμφιλεγόμενου Νομπελίστα.

«Σημεία ζωής» φαίνεται να έδωσε τελικά ο Bob Dylan και να αναγνώρισε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας που του απονεμήθηκε, μετά από πολλές προσπάθειες επικοινωνίας από τη Σουηδική Ακαδημία.

Η «αναγνώριση» του βραβείου όμως δεν έγινε μέσω κάποιας ανακοίνωσης αλλά εμμέσως από την ιστοσελίδα του Dylan σε ανάρτηση για την έκδοση ενός βιβλίο με τους στίχους του. Πάνω από την περιγραφή του βιβλίου υπάρχει η επισήμανση ότι ο Dylan είναι «βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας», όπως δημοσίευσε το σουηδικό ταμπλόιντ Aftonbladet. Στη συνέχεια όμως η επισήμανση αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα του Dylan, αλλά παραμένει στην ιστοσελίδα της Amazon, όπου οδηγεί ο σύνδεσμος της σελίδας του τραγουδιστή.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Σουηδικής Ακαδημίας να επικοινωνήσει μαζί με τον τραγουδιστή για το βραβείο, ο Dylan φέρεται να μην έχει απαντήσει ακόμα. Ο 75χρονος τραγουδιστής πάντως παραμένει αινιγματικός και δεν έχει κάνει καμία δήλωση αναφορικά με το Νόμπελ ούτε στις ζωντανές εμφανίσεις του που έχουν γίνει μετά την απονομή των βραβείων.