Πέθανε ο εκκεντρικός Pete Burns σε ηλικία 57 ετών

pete-burns
ΤΡΙΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Ο εκκεντρικός τραγουδιστής των Dead Or Alive έφυγε από τη ζωή στις 23 Οκτωβρίου μετά από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 57 ετών.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον manager που έκανε σχετική ανακοίνωση μέσω twitter. Η δήλωση αναφέρει: «Με μεγάλη μου λύπη σας ανακοινώνω τα τραγικά νέα για τον χαμό του Pete Burns (των Dead or Alive), που πέθανε χθες ύστερα από καρδιακή προσβολή. Η οικογένεια και οι φίλοι του είναι συγκλονισμένοι από τον χαμό του αγαπημένου μας super star. Ήταν ένας πραγματικός οραματιστής, μια υπέροχη ψυχή, και θα λείψει σε αυτούς που εκτιμούσαν όσα ήταν. Δεν έχουμε άλλα λόγια. Θα κάνουμε εκτενέστερη δήλωση αργότερα, όταν θα μπορέσουμε να συνέλθουμε από τον ξαφνικό χαμό του. Θα ζήσει για πάντα στις αναμνήσεις μας».

 Ο Pete Burns έγινε γνωστός με το συγκρότημά του Dead or Alive στα '80’s κυρίως λόγω της επιτυχίας “You Spin Me Round (Like A Record)”, που υπήρξε και το πιο γνωστό τους κομμάτι. Το 2006, ο Burns, γνωστός για τις εκκεντρικές του εμφανίσεις και τον εθισμό του στις πλαστικές επεμβάσεις, εμφανίστηκε και στο Celebrity Big Brother, καταφέρνοντας να «αναστήσει» τη χαμένη του δόξα, χάρη στις τοξικές ατάκες που εκτόξευε στους άλλους διαγωνιζόμενους, και το συγκλονιστικό προσωπικό του στυλ. Πλέον είχε μια δεύτερη καριέρα, ως reality star. Με την πρώην γυναίκα του, Lynne Corlett, διατηρούσε φιλικές σχέσεις, ενώ είχε παντρευτεί τον σύντροφο του Michal Simpson.

Μετά την είδηση του θανάτου του, πολλοί ήταν οι διάσημοι φίλου του που εξέφρασαν τη λύπη τους μέσω των social media. O Jake Shears των Scissor Sisters έγραψε ένα μεγάλο post στο facebook για το πόσο τον επηρεάσε ο Burns, o George Galloway, που είχε επίσης εμφανιστεί στο Celebrity Big Brother, τον παρομοίασε με έναν ιδιοφυή συνδυασμό Oscar Wilde και Dorothy Parker, ενώ ο Boy George τον χαρακτήρισε έναν από τους αυθεντικούς εκκεντρικούς της γενιάς του.